Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl barmanku

CHOMUTOV - Šel po penězích, Opilých za volantem přibývá.... 

Okradl barmanku
Policisté v Kadani od začátku srpna pátrali po totožnosti neznámého pachatele, který v místním baru odcizil kasírtašku. Z uvedené krádeže je podezřelý 33letý místní obyvatel. Při návštěvě baru totiž využil nepřítomnosti obsluhy za barem a sebral odloženou peněženku s hotovostí ve výši 5500,- Kč. Policisté muže vyslechli a sdělili mu podezření z krádeže. Vyšetřování je vedeno na svobodě.
 
Žízeň asi neměl
Do nápojového automatu na autobusovém nádraží ve Wolkerově ulici se kdosi vloupal. Zloděj překonal zámek u stroje, ale nápoje nechal na místě. Uvnitř odcizil pokladničku s hotovostí v drobných mincích ve výši 1600 korun. Poškozením automatu však vznikla škoda podstatně vyšší, majitel škodu vyčíslil na 25 tisíc korun. Pro případného pachatele mají chomutovští policisté připraveno obvinění z krádeže a poškození cizí věci.  
 
Opilých za volantem přibývá
V závěru minulého týdne zadržely policejní hlídky hned několik řidičů, kteří před jízdou popíjeli alkohol. Ve čtvrtek to byl 22letý mladík z Kadaně. Čelakovskou ulicí v okresním městě projížděl s vozidlem Audi TT, při dechové zkoušce přístroj naměřil 1,09 a 1,01 promile alkoholu v dechu. V sobotu projížděl 21letý mladík ze Žatce obcí Chbany. Do vozidla Peugeot 306 usedl, ačkoli před jízdou popíjel. Přístroj mu naměřil 1,03 a 1,01 promile. Ani neděle se neobešla bez hříšníků. Žízeň hasili alkoholem hned tři muži. V Klášterci nad Ohří to byl 21 mladík z Vrskmaně – při dechové zkoušce nadýchal 1,39 a 1,27 promile, 19letý mladík z Chomutova pití ani nezapíral. Potvrdil vypití litru červeného vína a tří piv. Jemu přístroj naměřil 1,20 a 1,26 promile alkoholu. Posledního podnapilého řidiče kontrolovali policisté v Kadani. 29letý Chomutovák nadýchal 1,04 a 1,10 promile alkoholu v dechu. Na všechny čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za uvedený trestný čin jim hrozí peněžitý trest nebo až roční pobyt za mřížemi.
 
Nedodržel smlouvu
Na konci ledna letošního roku uzavřel muž z Litoměřicka smlouvu s 56letým mužem z okresního města na dodávku dvaceti tun ledku. Na účet pak zaslal hotovost ve výši 137 tisíc korun, jako platbu za dodaný ledek. Ten však do dnešního dne nemá, nemá zpět ani peníze, které zaplatil. Jelikož je muž nekontaktní, obrátil se poškozený na policii a podal trestní oznámení. Skutek policisté vyšetřují jako podvod.
 
Zloději stačila chvilička
O téměř 15 tisíc korun na hotovosti přišla obyvatelka Kadaně. Zašla do místního marketu na nákup a při překládání zboží z košíku do zavazadlového prostoru automobilu, ponechala na chvíli bez dozoru svoji kabelku. Chvilka nepozornosti a kabelka byla pryč. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Rekreantka přišla o kabelku
V areálu Kamencového jezera řádil zloděj. Využil skutečnosti, že okno do jedné z chatek zůstalo pootevřené a ze skříňky sebral kabelku. Návštěvnice z Teplic při výpovědi uvedla, že kromě peněz přišla o stravovací kupóny, platební kartu a osobní doklady. Celkovou škodu vyčíslila na 7500 korun. Policisté z chomutovského obvodního oddělení zahájili vyšetřování této krádeže.
 
20. srpna 2012 
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem