Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl ji a vybral peníze

LOUNY - Žena v obchodě přišla o kabelku s věcmi... 

V minulých dnech okradl neznámý zloděj 71letou ženu z Lounska neznámý zloděj v lounském Albertu. V nestřeženém okamžiku jí odcizil kabelku s osobními doklady, dvěma mobilními telefony a platební kartou. Až několik dní po této krádeži poškozená zjistila, že neznámý poberta odcizenou platební kartu zneužil. V ten samý den, co byla okradena, jí zloděj právě pomocí této platební karty vybral z jejího účtu peníze. Neoprávněné výběry opakoval třikrát. Nejprve se nezákonně obohatil o čtyři tisíce, pak o jeden tisíc a naposledy o pět set korun. Poškozená celkovou škodu vyčíslila na 9 050 Kč.

Kradl v novostavbě

Dosud nezjištěný poberta si v minulých dnech vyhlédl novostavbu rodinného domku v lokalitě Na Kamenném vršku v Žatci a v době, kdy byla opuštěná, v ní kradl. Odcizil hlavně různé elektrické nářadí, ale také sprchovací sloup, vše v celkové hodnotě 47 972 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Střílel plynovou pistolí

Třicetiletý muž z Lounska se v pondělí večer vydal k jednomu lounskému marketu, aby si počkal na manželku, až bude odcházet ze zaměstnání a pohovořil si s ní. Byl však zjevně v podnapilém stavu a manželka s ním hovořit nechtěla. Po slovní rozepři se ji snažil oddělit od ostatních spolupracovníků, se kterými ze zaměstnání odcházela a když se mu to nedařilo, vytáhl plynovou pistoli a vystřelil do vzduchu. Poté zbraň namířil proti jednomu ze spolupracovníků, vyhrožoval, že ho střelí a následně plynovou pistoli namířil proti sobě. Přiložil si ji k hlavě a vystřelil. Naštěstí neutrpěl téměř žádné zranění, pouhou oděrku. Nikdo jiný zraněn nebyl. Muž byl na místě zadržen zaměstnanci bezpečnostní agentury a ti ho následně předali policejní hlídce. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování již dotyčného obvinil z trestných činů nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. V případě odsouzení mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. 

Řídil opilý

Ve zkráceném přípravném řízení sdělilil v úterý policisté podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky 48letému muži z Lounska, který řídil motorové vozidlo opilý. Podezřelého nejprve v postoloprtské ulici 28. října kontrolovala v pátek večer při řízení vozidla hlídka tamní městské policie, která po zjištění situace následně přivolala státní policisty. Ti provedli u muže dechovou zkoušku s výsledkem nejprve 2, 77 promile, následně pak 2, 55 promile alkoholu v dechu. Opilému řidiči zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Podezření mu sdělili v následujících dnech, kdy vystřízlivěl.

Další zprávy vyjdou až v pátek 3. září 2010!

Louny, 1. září 2010

Jaromíra Střelcová

  

  

vytisknout  e-mailem