Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl přítelkyni

MOST - Odcizil jí platební kartu a vybral peníze; Na družku vytasil nůž a další 

Zloděj na lince 30
Kapesní zloděj cestoval autobusem na lince městské hromadné dopravy. Při jízdě autobusem číslo 30 okradl kapsář mladého muže z Lounska. Ten jel od Kahanu k nádraží. Při vystupování zjistil, že v kapse bundy nemá svoji peněženku. V ní měl okradený peníze a doklady. Celkem poškozený utrpěl škodu ve výši dvou tisíc korun. Případ krádeže na osobě šetří mostecká policie.

Zapomenutou tašku kdosi odnesl
Případ trestného činu zatajení věci šetří mostecká policie. K němu došlo koncem minulého týdne. Poškozený muž vyjížděl z areálů garáží na konečné v Mostě a před vraty jedné z garáží si ponechal odloženou tašku. V ní měl notebook, razítko firmy a další věci, vše v hodnotě pěti tisíc korun. Cestou si sice všiml, že mu aktovka chybí a vrátil se zpátky. Taška na místě již ovšem nebyla. Nepoctivý nálezce, který si tašku přivlastnil, se dopustil trestného činu.

Okradl přítelkyni
Policejní komisař mostecké policie obvinil z trestného činu neoprávněné držení platební karty 39 letého muže z Mostu. Ten měl své přítelkyni, u které bydlel, odcizit z její volně odložené kabelky nepozorovaně platební kartu. U bankomatu pak provedl bez jejího svolení a vědomí dva výběry. Peníze použil na svoji potřebu. Kartu pak do kabelky vrátil. Poškozené ženě tak způsobil škodu ve výši 4 tisíce korun. Policie obviněného stíhá na svobodě.

Řidička nadýchala přes dvě promile
Řidička ve věku 46 let z Litvínova byla pod vlivem alkoholu a řídila své vozidlo. Na to přišli policisté oddělení hlídkové služby, kteří ženu v Litvínově při řízení osobního vozidla značky Ford kontrolovali. Žena se podrobila dechové zkoušce na alkohol, výsledek měření byl přes dvě promile alkoholu v dechu. Policisté ženě další jízdu zakázali a sdělili ji podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelá je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.

Spory řešil s horkou hlavou
Podezření ze spáchání trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a porušování domovní svobody ve zkráceném přípravném řízení sdělili mostečtí policisté 35 letému muži z jedné obce na Mostecku. Ten měl začátkem listopadu vstoupit do bytu své bývalé družky, které měl vyhrožovat. Přes naléhání ženy nehodlal byt opustit, ve výhrůžkách pokračoval i v přítomnosti jejich nezletilého syna. V kuchyni pak měl ze zásuvky linky vytáhnout  kuchyňský nůž. Žena z obavy o své zdraví nůž chytila a přitom si způsobila povrchové poranění. Muž pak z bytu odešel. Přišel asi za týden, aby si odnesl své věci. S sebou měl v ruce nůž. Do bytu se naštěstí nedostal a z domu odešel s nepořízenou.  Chvíli pak ještě vyřvával pod oknem domu.

Mařil výkon trestu
Do vězení se zřejmě nechtělo 37 letému muži z jedné obce na Mostecku. Do věznice měl nastoupit v září, doručenku si osobně převzal, termín nástupu však nedodržel. Policisté na základě vydaného zatykače muže našli v jeho bytě. Muže zadrželi a poté ho předali vězeňské službě. Policie muže obvinila z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Obvinění si stíhaný muž převzal již za mřížemi.

Vajíčkový fantom
Škodu za sedmnáct tisíc korun způsobil majiteli jedné mostecké firmy zatím neznámý zloděj. Ten se tento týden v noci vloupal do skladu potravin nedaleko Mostu. Z něj pak odnesl krabice s vajíčky. Po zloději trestného činu krádeže vloupáním nyní pátrají policisté mosteckého obvodního oddělení.

Policie zjistila 45 přestupků
Policisté dopravního inspektorátu včera při celorepublikové dopravní akci zkontrolovali 117 motorových vozidel. Kontrolní hlídky včera stály na třech stanovištích. Na jednom z nich policie s celní stráží, cizineckou policií a pracovníky centra služeb silniční dopravy sledovala hmotnost nákladních vozidel i to, zda řidiči dodržovali stanovené přestávky v jízdě. Na dalších dvou stanovištích mostecká policie spolu s kolegy ze Saska měřila rychlost jízdy vozidel. Při denní akci policisté zjistili celkem 45 dopravních přestupků a řidičům za ně uložili pokuty ve výši 42 000 korun. U deseti nákladních dopravců byly zjištěny neadostatky, tři řidiči se nepřipoutali a 32 řidičů šláplo na plyn razantněji než smělo.

vytisknout  e-mailem