Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl seniorku

LOUNY - Z ruky jí vytrhl kabelku s věcmi... 

Policisté šetří okradení 73leté seniorky v Kovářské ulici v Žatci. Ve čtvrtek odpoledne k ní přiběhl dosud nezjištěný pachatel a z ruky jí vytrhl dámskou kabelku s obsahem. Poté z místa utekl. Poškozené tím způsobil škodu za 5 280 Kč. Naštěstí seniorka neutrpěla žádné zranění. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Na mostku kradli zábradlí

Trojice mladíků ve věku 16, 18 a 20 let ze Žatecka se ve čtvrtek dopoledne vydala do pole za obcí Blažim, aby tam uřezala a následně odcizila kovové zábradlí na betonovém mostku, zřejmě za účelem zpeněžení ve sběrných surovinách. Krádeží celkem 12 metrů tohoto zábradlí způsobili mladíci poškozené společnosti škodu v předběžné výši cca 1 000 Kč. Dva nejstarší z trojice aktérů se uvedeného skutku dopustili i přesto, že oba byli v roce 2010 odsouzeni Okresním soudem v Lounech za obdobnou trestnou činnost. Proto jim policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili za toto jednání podezření z přečinu krádeže. Nejmladší z trojice mladíků je prověřován samostatně, jeho počínání je vedeno jako přestupek proti majetku. Všichni aktéři jsou vyšetřování na svobodě.

Z cizího dvora kradl věci

V těchto dnech policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody 58letému muži ze Žatce, který koncem února vnikl na pozemek jednoho domu v Lounské ulici v Žatci a kradl tam. Ze dvora odcizil kladívkový šroťák, elektromotory, čerpadlo, elektrocentrálu, různé železo a další věci, vše v celkové hodnotě kolem 9 tisíc korun. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí dotyčnému až tříletý trest odnětí svobody.

Železo jde na odbyt

Krádež železa byla nahlášena i z vojenského areálu v ulici U Flóry v Žatci. Dosud nezjištěný poberta tam ve čtvrtek dopoledne nezjištěným předmětem odmontoval a následně odcizil tři plotové železné dílce oplocení uvedeného objektu. Tím způsobil škodu ve výši cca 14 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 9. března 2012    

vytisknout  e-mailem