Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl spící cizince

MOSTECKO - Litvínovan se vloupal do hotelového zařízení, vnikl i do bytu a dvou aut. 

Okradl spící cizince, kradl i v bytě a v autech, v jednom ho přistihl majitel

Muž ve věku 46 let z Litvínova čelí obvinění z přečinů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Litvínovan kradl již v minulosti a nyní je v podmínce. Za tyto výše uvedené přečiny mu hrozí v případě uznání viny až pětiletý trest odnětí svobody. Podle policie měl krást v ubytovacím zařízení, vloupat se do přízemního bytu a dvou osobních vozidel. Poškozeným způsobil škodu za 110 000 korun. Případy majetkové kriminality objasnili policisté z obvodního oddělení Litvínov a kriminalisté mostecké policie.

V Litvínově měl obviněný v pozdně nočních hodinách vniknout za pomocí nože do ubytovacího zařízení, kde následně vstoupil do jednoho z pokojů, kde byli ubytovaní cizinci, kteří se bohužel neuzamkli a spali. Obviněný měl z pokoje odnést mobilní telefony, batoh, finanční hotovost v různých měnách, peněženku, platební karty a alkohol, vše v celkové hodnotě 83 tisíc korun, aniž by spící muže probudil. Cizinci krádež odhalili ještě v noci, to byl ale nezvaný host dávno pryč.

V jedné litvínovské ulici měl dopoledne otevřít násilím okno u přízemního bytu, vnikl dovnitř a z bytu si měl odnést telefon, kabelku, šperky, hodinky, autokameru a vzal si i sedm lahví alkoholu různých značek. Majiteli bytu kromě nepořádku zanechal škodu za 18 tisíc korun.

Minulý měsíc měl obviněný v ulici Valdštejnská vniknout ve večerní době do zaparkované škodovky. Když seděl v zadní části vozu, do auta nasedl sám jeho majitel. Ještě než stačil odjet z místa, uslyšel v zadní části vozu podezřelý zvuk a spatřil za sebou na sedadle cizího muže. Řidič z auta vystoupil a neznámý do něj při útěku strčil. Ke zranění řidiče nedošlo. Lapka z vozidla ukradl vybavení autolékárničky. Ve stejnou dobu se měl vloupat na témže místě i do zaparkovaného vozidla značky Renault, které prohledal a z vozu měl odcizit různé listiny, nůž, sportovní tašku, album a další věci.

Odcizené věci policie nezajistila. Některé obviněný údajně prodal.

Most 9. října 2020
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem