Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl spícího muže

TEPLICKO - Trnovanští policisté lapku dopadli během jednoho dne; Auto se mu ukrást nepodařilo; Rok byl v pátrání, teď je ve vazbě. 

Okradl spícího muže

     Až tříleté vězení hrozí v minulosti šestkrát odsouzenému recidivistovi, který v pondělí před půlnocí okradl v Trnovanech návštěvníka herny. Ten zřejmě vlivem požití alkoholu v podniku usnul, čehož využil zloděj, který mu z kapsy vytrhl mobil v hodnotě tři tisíce korun, se kterým se dal na útěk. Trnovanští policisté během jediného dne zadrželi muže, který odpovídal popisu podezřelého, na služebně se pak pod tíhou důkazů k činu přiznal. Lapkovi sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu s ohledem na trestní minulost hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

 

Auto se mu ukrást nepodařilo

     Policisté dopadli zloděje, který se v polovině dubna pokusil v Trnovanech ukrást osobní vozidlo v hodnotě sto tisíc korun. Pachatel vnikl do auta, kde vytrhl spínací skříňku a pokusil se neúspěšně nastartovat a s vozidlem odjet. Vše zjistila ráno majitelka vozu, která chtěla nastartovat, ale neměla kam zasunout klíček. Policisté případ prověřovali jako přečin krádeže ve stadiu pokusu a po několikaměsíčním vyšetřování se jim podařilo ustanovit totožnost 44letého recidivisty, kterého v uplynulých dnech obvinili z přečinu, za který mu hrozí až pětileté vězení.

 

Rok byl v pátrání, teď je ve vazbě

     Ve vazební věznici skončil 30letý muž, na kterého byl vydán příkaz k zatčení, protože se vyhýbal trestnímu řízení. V roce 2014 se dopustil přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, když řídil s 1,8 promile alkoholu v dechu auto, i když měl soudem uložen trest zákazu řízení motorových vozidel. Protože ale nereagoval na výzvy orgánů činných v trestním řízení a snažil se tak vyhnout trestu, vydal soudce začátkem loňského roku příkaz k jeho zatčení a následně i evropský zatýkací rozkaz. Na jeho základě byl muž zatčen v Anglii a v pondělí  z letiště v Praze eskortován k soudci, který ho poslal do vazební věznice, kde bude čekat na soudní líčení, u kterého si může vyslechnout verdikt až dvouletého vězení.

 

 

27. 7. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem