Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl vlastní babičku

TEPLICE - Vnuk vylákal příbuznou z bytu a pak jí ukradl peníze; Rozhodnutí soudu ignoruje...  

Okradl vlastní babičku
     Povedeného příbuzného má seniorka z Teplic, kterou okradl vlastní vnuk. V polovině března ji pod smyšlenou historkou, že má před vchodem balík, vylákal z domova a zatímco žena jela výtahem dolů, vnikl k ní do bytu. Tam jí z peněženky ukradl téměř sedm tisíc korun a než se vrátila, z místa činu rychle utekl.
      Policistům trvalo jen dva týdny, než pachatele zadrželi a obvinili z přečinu krádeže. V minulosti trestně stíhaný muž, který své příbuzné neokradl poprvé, je stíhán na svobodě, a v případě odsouzení se může vrátit zpět do vězení až na tři roky.
Okradl vlastní babičku.mp3 
 
Rozhodnutí soudu ignoruje
     Až na dva roky může soudce poslat za mříže 41letého muže, který ignoruje pravomocné rozhodnutí okresního soudu, kterým mu byl v roce 2011 uložen zákaz řízení motorových vozidel na dobu čtyř let.
     Minulý týden ho zastavila při řízení osobního vozidla policejní hlídka v Teplicích, které muž nejenže nemohl předložit zadržený řidičský průkaz, navíc mu byla při dechové zkoušce naměřena hodnota 0,89 promile alkoholu v dechu.
     Sdělení podezření ze spáchání trestného činu ho však zřejmě nechalo zcela klidným, protože už včera si sedl za volant znovu. V nočních hodinách ale opět narazil na policisty a zase skončil na služebně, kde si vyslechl sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.  
Rozhodnutí soudu ignoruje.mp3 
 
Vykradená chata
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Proseticích vloupal do chatky v zahrádkářské kolonii. Po překonání oplocení vnikl na pozemek a následně vnikl do chatky, ze které odcizil dvě horská jízdní kola. Poškozený vyčíslil celkovou škodu na pět tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví maximálně pětiletý trest odnětí svobody.
 
Nezvaný host
     Jeden z teplických hotelů navštívil v nočních hodinách nezvaný host. Zatím neznámý pachatel vnikl do přízemí hotelu a následně se vloupal do kanceláře, ze které odcizil finanční hotovost, počítačovou sestavu a různé nářadí. Celková škoda byla vyčíslena na 25 tisíc korun, v případě dopadení bude zloděj čelit trestnímu stíhání pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který může jít až na dva roky za mříže.
 
 
Teplice, 2. 4. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem