Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradla seniora

TEPLICE - Muže měla zatlačit do bytu a ukrást mu 300 korun; Chtěl ukrást lavičku...  

Okradla seniora
     Z trestných činů loupeže a porušování domovní svobody byla obviněna 34letá žena, která měla okrást seniora o peníze. Podle zjištěných důkazů ve středu dopoledne přišla za 86letým mužem do domova důchodců, zaklepala na dveře, a když jí otevřel, zatlačila ho do bytu a z kapes kabátu pověšeného v předsíni mu odcizila 300 korun. Vyšetřování obviněné ženy probíhá na svobodě, pokud bude uznána vinnou, hrozí jí trest odnětí svobody až na deset let.
 
Chtěl ukrást lavičku
     Lavičku v hodnotě téměř pět tisíc korun chtěl odcizit včera dopoledne 38letý muž v teplické Zámecké zahradě. Demontoval jistící šrouby, kterými byla lavička připevněna k betonové desce, zloděje si ale všimla svědkyně, která přivolala strážníky. Ti muže chytili a předali policistům, kterým se při výslechu přiznal, že kovové části lavičky chtěl dát do sběrny a dřevo spálit. Muži v minulosti odsouzenému za majetkovou trestnou činnost již bylo sděleno podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Branku prodal do sběru
    Prosetičtí policisté dopadli zloděje, který v polovině prosince odcizil v Teplicích vstupní kovovou branku na pozemek u rodinného domu včetně poštovní schránky, která na ní byla připevněna. Svůj „úlovek“ poté prodal do výkupny sběrných surovin, poškození vyčíslili škodu na necelých pět tisíc korun. Muž, který už se v minulosti krádeží dopustil a byl za ně i odsouzen, si převzal podezření z přečinu krádeže, za který ho může soudce poslat až na tři roky zpátky za mříže.
 
Vykradené sklepy
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Trnovanech vykradl sklepní prostory v panelovém domě. Zloděj vnikl do suterénu, kde následně z kójí odcizil dvě jízdní kola v hodnotě deset tisíc korun.
     Sklepy vykradl zatím neznámý zloděj i v Duchcově. Z kóje v suterénu činžovního domu si odnesl kufry, toaletní skřínku, tři balení barvy a další věci za téměř šest tisíc korun.
     V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí pachatelům v případě dopadení až tříletý pobyt ve vězení.
 
 
Teplice, 9. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem