Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradla seniorku

LOUNY - Z nákupní tašky jí odcizila peněženku... 

Devatenáctiletá dívka z Přerovska se v polovině října nestyděla v Postoloprtech okrást bezmála 90letou seniorku. V dopoledních hodinách jí na chodníku před restaurací U Medvěda odcizila z nákupní tašky peněženku s finanční hotovostí a doklady. Ve spolupráci s kriminální službou postoloprtští policisté v těchto dnech případ objasnili a ve zkráceném přípravném řízení sdělili mladé ženě podezření z trestného činu krádeže. Po provedených úkonech ji propustili na svobodu. 

Z kanceláře zmizely peníze

V úterý odpoledne řádil ve Studentské ulici v Žatci zloděj. Vybral si jednu budovu z administrativními prostorami, nezjištěným způsobem vnikl dovnitř, u jedné kanceláře násilím překonal vstupní dveře a poté odcizil finanční hotovost s účetnictvím v hodnotě 16 000 Kč. Poškozením dveří způsobil škodu za další 3 000 Kč. Policisté v této věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Rozestavěná chatka terčem zloděje

Jeden zahradní domek v lounské lokalitě Na Losech si v minulých dnech vyhlédl dosud nezjištěný pachatel. Překonal uzamčené dveře rozestavěného objektu, vnikl dovnitř a odcizil elektrickou a motorovou pilu, brusku, vrtačku a další nářadí. Navíc ho zaujaly i dvě jízdní kola. Poškozený celkovou škodu vyčíslil na částku přesahující 30 000 Kč. Nyní po zloději pátrají policisté, pokud jej dopadnou, bude čelit obvinění z trestného činu krádeže. 

Řídil opilý, byl obviněn

Stíhání z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky si v těchto dnech převzal 28letý muž z Mostu. V polovině srpna totiž řídil opilý vozidlo zn. BMW 316, se kterým na silnici II. třídy č. 227, ve směru od Rakovníka na Žatec, havaroval. K nehodě došlo poté, co v nočních hodinách ujížděl policistům, kteří jej chtěli zkontrolovat. Mladík však nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou a vlivem vysoké rychlosti a zároveň požitého alkoholu dostal s vozidlem smyk a následně vjel do pravého silničního příkopu, kde se převrátil na střechu. Naštěstí nebyl nikdo z cestujících ve vozidle zraněn. Provedená dechová zkouška prokázala v dechu řidiče 1, 70 promile. Opakovaná měření pak 1, 56 a 1, 80 promile alkoholu v dechu. Vyšetřování obviněného je vedeno na svobodě.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 3. listopadu 2010 

 

vytisknout  e-mailem