Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilci za volantem

LOUNY - Se třemi a půl promile alkoholu řídil motorové vozidlo... 

Ve čtvrtek, po osmé hodině večer, zastavili a kontrolovali městští strážníci v Postoloprtech řidiče motorového vozidla zn. Renault Thalia. Na první pohled bylo zřejmé, že je šofér opilý. Provedená dechová zkouška u něj nejprve ukázala na 3, 11 promile alkoholu v dechu a opakovaná, cca po půlhodině, pak na 3, 58 promile. Podezřelého muže (36 let) policisté zadrželi a po provedení lékařského vyšetření umístili do policejní cely. Po vystřízlivění s ním budou provedeny další úkony. Policisté ve věci zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dalšího opilce policisté řešili o půlnoci z pondělí na úterý v podbořanské ulici Boženy Němcové. Stavěli a kontrolovali jej při řízení motorového vozidla zn. Opel Corsa. I u tohoto šoféra (32 let) bylo znát, že za volant usedl ne úplně střízlivý. Když mu policisté dali poprvé "dýchnout", přístroj ukázal 1, 44 promile alkoholu v dechu. Při druhé dechové zkoušce mu policisté naměřili 1, 47 promile. Vzhledem k tomu, že nebyl kvůli podnapilosti a jazykové bariéře (jednalo se o cizince) schopen výslechu, bylo mu za přítomnosti tlumočníka, ve zkráceném přípravném řízení, sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky až v následujících dnech. Zároveň mu policisté zadrželi i řidičský průkaz. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu podle zákona trest odnětí svobody až na jeden rok.

Rvačka v restauraci

Ve čtvrtek večer vyjížděli policisté do restaurace Ostrov ve Svatováclavské ulici v Žatci, kde se mezi hosty strhla bitka. Mladý muž, v podnapilém stavu, tam začal fyzicky napadat další dva hosty. Jeho agresivní útok měl za následek zranění obou poškozených, kteří museli vyhledat lékařské ošetření, a kromě toho také zdemolované zařízení v restauraci. Předběžná škoda byla vyčíslena na 4 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Agresora, kterému při dechové zkoušce naměřili 1, 29 promile alkoholu, umístili do cely předběžného zadržení s tím, že následující den budou pokračovat v dalších úkonech. Za tento trestný čin zákon stanoví až dvouletý pobyt za mřížemi.

Louny, 12. března 2010

 

vytisknout  e-mailem