Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilý boural

LOUNY - Nehoda při parkování; Kradl v garáži; Ukončení Ajaxe  

Nehoda při parkování

V úterý, kolem šesté hodiny večer, havaroval ve Spojovací ulici v Lounech 42letý řidič osobního vozidla VW Passat. Při parkování u garáží na účelové komunikaci se plně nevěnoval řízení vozidla a sjel z betonového náspu na chodník, kde havaroval. Ke zranění řidiče naštěstí nedošlo. Přivolaní policisté podrobili muže za volantem dechové zkoušce, která ukázala v dechu řidiče 2, 88 promile alkoholu. Po půlhodině, při druhé dechové zkoušce, přístroj naměřil 2, 74 promile alkoholu v dechu. Řidič lékařské vyšetření s odběrem krve nepožadoval, s naměřenými hodnotami souhlasil a zároveň přiznal, že před jízdou požil alkohol. Policisté věc dále vyšetřují, ve věci zahájili úkony trestního řízení.

Kradl v garáži  

V minulých dnech zavítal do jedné garáže v lounské ulici ČSA neznámý pachatel. Přisvojil si zaparkovaný motocykl zn. Baotian a přilbu. Způsobil tím škodu za 22 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Preventista ukončoval Ajaxe

Do dvou druhých tříd Základní školy ve Školní ulici v Lounech zavítal včera preventista lounské policie Tomáš Krupička. Mezi děti přišel ukončit celorepublikový preventivní projekt Ajaxův zápisník, který i v těchto třídách probíhal po celý školní rok. Ukončení projektu probíhá většinou až poslední měsíc školního roku, ale protože děti z této školy odjíždějí v červnu do školy v přírodě, byly mezi školami v lounském okrese jako první, kam policista zavítal. Pro děti uspořádal soutěž, ve které měly uplatnit znalosti, které se z Ajaxova zápisníku v průběhu roku naučily a pak ty nejlepší z nich odměnil drobnými dárečky. Tyto akce bude preventista v následujícím měsíci provádět i v dalších školách na Lounsku, Žatecku i Podbořansku, které se do projektu zapojily.   

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem