Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Otevřená okna lákají zloděje

MOST - Kradli v bytech, když majitelé spali; Cizí mobil nabízel k prodeji; Sprejer odhalen. 

Mobil prý našel a nechal si ho, pak ho nabízel k prodeji
Policisté mosteckého obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 18letému muži z Chomutova. Ten měl v nočních hodinách sedět s poškozeným na schodech u jedné mostecké restaurace, aniž by se znali. Poškozenému muži z kapsy vypadl mobilní telefon a to obviněný viděl. Počkal na příhodnou dobu a telefon si měl přivlastnit. Poté z místa odešel a u jiné restaurace ho nabízel jednomu muži. Ten ale přivolal policii a muže do příjezdu hlídky zadržel. Už v minulosti Chomutovan kradl a byl za to pravomocně odsouzen. Telefon v hodnotě 27 000 korun byl vrácen zpět poškozenému.

Otevřená okna a balkóny lákají zloděje
Otevřeného okna a balkónových dveří využili neznámí pachatelé, kteří vnikli do bytů v Mostě i na Litvínovsku. Neznámý pachatel využil otevřených balkónových dveří v přízemním bytě v Mostě, vlezl do bytu a z něj odcizil mobil, portmonku s doklady a penězi a další věci, vše v hodnotě 9 tisíc korun. Rodina v době krádeže byla doma a spala.

Jiný lapka vnikl do rodinného domu v Mostě, když překonal otevřené okno v přízemí objektu. Dům nebyl opuštěný a zloděj kradl za bílého dne. Z přízemního pokoje měl zloděj ukrást starý samovar.

Obdobný případ se stal v mostecké části Podžatecká. Přes okno zloděj vlezl kolem 04. hodiny do přízemního bytu, kde nic neodcizil. Hluk v pokoji totiž vzbudil majitelku, která se lekla a křičela. Pachatel se dal na útěk.

Otevřené okno přilákalo zloděje v obci na Litvínovsku. Vnikl do bytu v prvním patře a odnesl z něj televizor a nářadí.

Nepříjemné probuzení čekalo majitele bytu v panelovém domě poblíž centra města Mostu tento víkend. Neznámý lapka překonal oplocení u domu a vnikl do bytu zřejmě přes otevřené balkónové dveře. Uvnitř odcizil notebook, příruční tašku s doklady, peníze a další věci, vše za sedm tisíc korun.

Na návštěvě u kamarádky pomaloval zdi domu
Policisté obvodního oddělení Most Zahradní odhalili totožnost muže, který pomaloval zdi na chodbě panelového domu na sídlišti Zahradní. Mostečan ve věku 34 let byl v domě na návštěvě u kamarádky. Když od ní večer odcházel, tak měl barevným fixy pomalovat omítku a dveře výtahu a zamířil i do suterénu domu, kde sprejoval. Asi po dvou měsících na stejném místě, když odcházel opět z návštěvy, své započaté dílo dokončil a rozšířil malby a také měl vytvořit dva nápisy. Bytovému družstvu nechtěný „malíř“ způsobil škodu v předběžné výši 5 000 korun. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. 

Most 29. května 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem