Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Otrlý zloděj

LITOMĚŘICE - Pro kořist do cizí kabelky... 

Až dvouleté vězení hrozí 39letému muži z Roudnice nad Labem, který si přivlastnil věci z cizí kabelky. V měsíci říjnu uplynulého roku jako návštěvník jedné z roudnických restaurací využil chvilkové nepozornosti poškozené a "prošacoval" její odloženou kabelku. Přivlastnil si pouzdro s finanční hotovostí osobními doklady a platební kartou. Policisté na základě operativního šetření nepoctivce vypátrali a v tomto týdnu byl Roudničan obviněn pro trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 

Pro distribuci marihuany obviněn další Roudničan
Až pětileté vězení hrozí 23letému Roudničanovi, který prodával sušené části rostliny konopí. V tomto týdnu je to již druhý distributor z Roudnicka, který byl obviněn pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy více zde.
Uvedený muž v období od přesně nezjištěné doby roku 2014 do února 2015 na různých místech na Roudnicku prodal nejméně ve 40 případech sušené části rostliny konopí dalším osobám. Vyšetřování obviněného dále probíhá na svobodě.
 

Nebezpečný nález
V pondělí v odpoledních hodinách přijali policisté oznámení o nálezu munice v travním porostu nedaleko obce Travčice. Přivolaný pyrotechnik na místě určil, že se jedná o dva funkční dělostřelecké granáty z období 2. světové války a munici na místě zneškodnil. V souvislosti s uvedeným nálezem nedošlo k ohrožení života zdraví nebo majetku.
V případě takovýchto nálezů policisté doporučují, s municí nemanipulovat a neprodleně volat na linku 158. Důležité je vyčkat poblíž místa nálezu na příjezd policie a zamezit přístupu dalších osob.

Litoměřice, 15. 4. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem