Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pachatelé krádeže dopadeni

TEPLICE - Z bytu odcizili telefon, hodinky a fotoaparáty; Přišel o peněženku a další zprávy. 

Pachatelé krádeže dopadeni
     Po dvouměsíčním vyšetřování objasnili policisté případ vloupání do bytu, ke kterému došlo začátkem září v Řetenicích. Jednadvacetiletý muž a 17letý mladík jsou podezřelí, že po předchozí vzájemné domluvě vnikli otevřeným oknem do bytu v prvním poschodí domu. Z toho následně odcizili mobilní telefon, hodinky, fotoaparáty a další věci v celkové hodnotě téměř deset tisíc korun, které následně prodali v bazarech a na ulici.   
     Staršímu pachateli, který již byl v minulosti za krádeže odsouzen, hrozí až tříletý trest odnětí svobody, mladistvý podezřelý byl obviněn z provinění krádeže a porušování domovní svobody, za které může strávit ve vězení maximálně jeden rok.
Pachatelé krádeže dopadeni 
 
Přišel o peněženku
     O peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí přišel muž, který v pondělí navštívil cukrárnu Mocca na Benešově náměstí. Neznámý pachatel mu v době od 14:55 do 15:15 hodin v nestřeženém okamžiku odcizil peněženku z brašny, kterou měl pověšenou na židli.
    Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přivítají jakékoliv informace případných svědků, které by mohly vést ke zjištění totožnosti pachatele. Tomu v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Žíznivý zloděj
     Policisté z Krupky prověřují vloupání do vozidla, ke kterému došlo během noci v Bohosudově. Neznámý pachatel po rozbití skleněné výplně dveří vnikl do automobilu, ze kterého odcizil autorádio. To mu ale zřejmě nestačilo, a tak se ještě podíval do zavazadlového prostoru, kde našel karton s deseti litry polotučného mléka. K rádiu si tedy přibral i celý karton a ať už byla motivem nezvladatelná žízeň, zdravý životní styl, nebo jen hodlal mléko někde zpeněžit, hrozí mu za krádež až dvouleté vězení.
 
Z bytu zmizely parfémy
     Z přečinu porušování domovní svobody je podezřelý zatím neznámý pachatel, který z bytu v Teplicích odcizil několik parfémů. Zloděj využil otevřených dveří bytu, kde probíhají rekonstrukční práce, vešel dovnitř a z koupelny odcizil tři parfémy v hodnotě necelých pět tisíc korun. Pokud se podaří lapkovu totožnost zjistit, může být odsouzen až k dvouletému trestu odnětí svobody.
 
 Transformátor zůstal „na suchu“
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do trafostanice v katastru Fojtovic. Z transformátoru umístěného uvnitř následně odcizil přes dvě stě litrů oleje. Předběžná škoda byla odhadnuta na 60 tisíc korun, protože následkem odcizení oleje mohlo dojít k poškození transformátoru, který musel být vyměněn. Do doby, než bude zjištěn rozsah poškození a vyčíslena konečná škoda budou policisté případ prošetřovat jako přečin krádeže.
 
 
Teplice, 6. 11. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem