Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Padělal průkaz ZTP

MOST - Do průkazky patřící ženě vložil svoji fotku, revizory neošálil. 

 Revizorovi ukázal padělaný průkaz, pak mu nadával a vyhrožoval

Zadarmo hodlal cestovat autobusem městské hromadné dopravy 37letý muž z Litvínova. V autobuse narazil na kontrolory a předložil jim průkaz zdravotně postižené osoby. Revizory však neošálil. Podle rodného čísla poznali, že průkaz patří ženě, byť na fotografii byl muž. Podrobnou prohlídkou průkazu bylo zjištěno, že doklad je pozměněn a jsou na něm přepsána i data. Policie, která byla na místo přivolána, průkaz muži odebrala a nepoctivému cestujícímu sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny a výtržnictví. Muž totiž revizorům neslušně nadával a vyhrožoval jim likvidací. Policisté šetřením zjistili, kdo je pravým majitelem dokladu. Jeho majitelka ho ztratila a ztrátu ohlásila.


 

Během deseti minut přišel o přívěsný vozík

Nemilé překvapení čekalo jednoho motoristu z Mostu. V úterý krátce po 18. hodině zaparkoval v ulici na sídlišti Liščí vrch přívěsný vozík. Když se na místo po deseti minutách vrátil, vozík na vozovce již nestál. Poškozený majitel krádež vozíku značky Pongratz ohlásil mosteckým policistům a hmotnou škodu vyčíslil na částku 10 000 korun.


 

Motoristovi zmizel skútr

Policie v Mostě šetří případ odcizení motocyklu. K němu došlo o víkendu v nočních hodinách. Neznámý pachatel na mosteckém sídlišti odcizil z ulice Komořanská z parkovacího místa zajištěný skútr výrobní značky Suzuki Burgman modré metalické barvy. Poškozený motorista odhadl vzniklou škodu na částku 30 000 korun. S motocyklem motorista přišel i o další vybavení, které bylo uloženo v úložném prostoru.


 

Do Krušných hor zavítal zloděj

Nezvaného hosta zaznamenal majitel rekreační chaty v obci Hora Svaté Kateřiny. Lapka se do objektu vloupal násilím. Uvnitř vypil láhev nízkoalkoholického nápoje a odcizil zimní bundu. Poškozený chatař vyčíslil škodu na částku 8 000 korun.

Možná stejný, možná jiný pachatel zavítal do sousední obce Brandov. Zdolal uzamčené dveře, prohledal chatu a odcizil z ní alkoholické i nealkoholické nápoje a velikonoční čokoládové figurky v hodnotě 1 500 korun. Na objektu však zanechal škodu za více než 7 000 korun.


 

Z prodejny zmizely peníze, mražené maso i výherní losy

Do prodejny potravin v obci na Litvínovsku přišel nevítaný host. Nevybral si denní dobu, ale noční čas. Násilím vnikl dovnitř a odcizil finanční hotovost, mražené maso, nádobí, tašky a stírací losy. Poškozený majitel, který vloupání ráno odhalil, případ ohlásil hamerským policistům a hmotnou škodu vyčíslil na částku 35 000 korun.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 24. dubna 2014


 


 


 

vytisknout  e-mailem