Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Padělané vysvědčení

LITOMĚŘICE – Hrozí jí až šestiletý trest; Nezákonný prodej; Na tašku zapomněla… 

Až šestileté vězení hrozí 39leté ženě ze Štětí, která si nechala vypracovat padělané vysvědčení a poté jej předložila svému zaměstnavateli. Toto vysvědčení předložila, ačkoliv odborného vzdělání s maturitou nedosáhla. Podle trestního zákoníku jí pro trestný čin padělání a pozměnění veřejné listiny nyní hrozí trest odnětí svobody od jednoho do šesti let.
 

Nezákonný prodej
Litoměřičtí kriminalisté na sklonku uplynulého týdne obvinili dvě ženy z Lovosic ve věku 32 a 36let z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obě ženštiny nejméně od roku 2011 až do ledna 2014 prodávaly v Lovosicích, ale i jinde v litoměřickém okrese psychotropní látku pervitin. Prodejem drogy získaly několik desítek tisíci korun. Podle trestního zákoníku jim hrozí až pětileté vězení, vyšetřování nadále pokračuje.
 

Na tašku zapomněla
Na svou tašku odloženou před roudnickým nákupním centrem zapomněla ve čtvrtek starší žena. V igelitové tašce měla kromě peněženky s finanční hotovostí 1600 korun také veškeré osobní doklady. Když se po chvíli na místo vrátila, tašku již nenalezla. Pro podezření ze spáchání trestného činu po neznámém nálezci nyní pátrají policisté.
 

Okradena při nákupech
Při nakupování v litoměřickém nákupním centru byla okradena seniorka z Úštěcka. Při výběru zboží jí neznámý lapka zřejmě sáhl do kabelky nesené přes rameno a přivlastnil si její peněženku. Poškozená tak přišla o peněženku s finanční hotovostí a veškerými osobními doklady. Škodu vyčíslila na více než 3 tisíce korun.
 

Litoměřice, 17. 2. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem