Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Padla obvinění

CHOMUTOV - Kradené vozidlo chtěli prodat, policisté je obvinili, Dřevo z lesa, Část tržby si nechávala.... 

Padla obvinění
Tři muži ve věku 18, 21 a 23 let z Chomutovska se společně domluvili, že si obstarají krádeží motorové vozidlo a to pak následně prodají. Dva z nich proto vnikli na pozemek domu v obci Všehrdy a ze dvora odejeli s vozidlem Volkswagen Touareg směrem do Chomutova. Odtud pak se dostali až do Mariánských Lázní, kde se ho poslední z trojice pokusil prodat. Prodej však nevyšel, neboť vozidlo bylo nalezeno místní policejní hlídkou. Majitel vyčíslil škodu na 180 tisíc korun. Kromě toho policisté zjistili, že nejmladší z trojice, který auto řídil, má uložených několik zákazů řízení motorových vozidel, poslední skončí až v září příštího roku. I další dva muži mají s porušováním zákona již své zkušenosti, nyní se všichni budou zodpovídat z další krádeže a porušování domovní svobody.

Dřevo z lesa
Chomutovští kriminalisté obvinili dvojici mužů ve věku 26 let z Postoloprt a 27 let z Chomutova z krádeže. V měsíci březnu loňského roku si vypůjčili vozidlo Ford Tranzit a s ním přijeli do lesního prostoru nad obcí Březenec. Poblíž hotelu Partyzán naložili do vozidla pokácené nařezané dubové dřevo za téměř 6 tisíc korun. Při odjezdu je však překvapila policejní hlídka. Obvinění si oba muži již převzali, vyšetřování nadále pokračuje.

Část tržby si nechávala
41letá žena z Kadaně je podezřelá ze zpronevěry. V prodejně, kde pracovala jako vedoucí, zatajila skutečnou výši tržeb a část peněz si nechávala pro vlastní potřebu. Za necelý rok si tak přilepšila o téměř 175 tisíc korun. Obvinění si žena převzala, stíhání je vedeno na svobodě. V případě odsouzení může skončit až na pět let ve vězení.

Chtěl se ohřát
Jak jsme před časem informovali, kdosi poškodil vstupní dveře do domu v Partyzánské ulici. Chomutovští policisté nyní zjistili, že škodu za 20 tisíc korun způsobil svým jednáním 22letý obyvatel okresního města. Ten přiznal, že mu byla zima a chtěl se v domě ohřát. Nyní na něj čeká obvinění z trestného činu poškození cizí věci.(více informací zde)

Tři na jednoho
Chomutovští policisté prověřují jednání tří mužů ve věku 22, 26 a 33 let z okresního města. Tento týden v pondělí, ve večerních hodinách, napadli v Dřínovské ulici dalšího muže. Nejdříve se pohádali a pak došlo na rány. Trojici se muž neubránil, po napadení skončil na zemi. Zranění, která utrpěl, si vyžádala zásah lékaře s doposud neustanovenou dobou léčení. Prostřední z pachatelů byl za obdobné jednání v minulosti již řešen Okresním soudem Chomutov v roce 2013. Všem hrozí obvinění z ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví.

4. února 2015
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem