Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Paleta přešlapů

DĚČÍN - Vsadil na špatnou kartu; Slabým berou nejen dech; Zloděj železář; Přiznání ho usvědčilo 

Vsadil na špatnou kartu
 
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Mladý hazardér z Liberecka si přijel zariskovat na silnici v Benešově nad Ploučnicí. V úterý  časně zrána byl policejní hlídkou lapen za volantem. I přesto, že si dopřál velkého množství lahodného alkoholu, neváhal osedlat svého motorového oře  a vyjel vstříc neznámým zítřkům. Jeho riskantní jízda s vysokou dávkou alkoholu v krvi skončila záhy návštěvou policejní cely.  V tuto chvíli mladík již čelí obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu u soudního dvoru mohou udělit kromě zákazu řízení a peněžitému trestu i několika měsíční poukaz do hotelu s ostrahou.
 
Slabým berou nejen dech
 
RUMBURK – Ve šluknovském výběžku se ale dějí věci ! Dva tamní raubíři si vybrali svou oběť a jali se ji zpracovávat.  Vyhrožováním přinutili mladého muže k návštěvě banky, kde si sjednal půjčku a poté musel ještě nedobrovolně utrácet v obchodě s elektronikou. Na jeho dlužném kontě teď  kraluje bezmála sto patnáct tisíc korun. Oba vykutáleným výtečníkům za jejich troufalost hrozí v případě usvědčení nejen obvinění z trestného činu vydírání, ale také až čtyřletý trest odnětím svobody.
 
Zloděj železář
 
ČESKÁ KAMENICE – Kdo by hledal traverzy na fotbalovém hřišti ? Jen vykutálený smělý padouch, co o nich věděl. Ze čtvrtka na pátek zmizelo ze sportovního areálu několik odložených kousků. Ač se to nezdá, hromádka železa odpovídá necelým devětatřiceti tisícům korun.  Pokud se mužům zákona podaří kápnout na zloděje, vyslechne si nejen obvinění  z trestného činu krádeže, ale i paletu trestů, která je v nabídce zákona.
 
Přiznání ho usvědčilo
 
DĚČÍN – Vstoupil bez pozvání a využil příležitosti, jenž se mu nabízela. Začátkem července letošního roku navštívil, ač nepozván, dům v Modré, ze kterého si kromě osobních věcí majitelky, odnesl i platební a úvěrové karty. Z těch poté vysál mnoho peněz. Zaskočená žena přišla o bezmála jednašedesát tisíc korun českých. Lapenému drzounovi v úterý odpoledne naskákalo na jeho zločinecké konto hnedle trojí obvinění z trestných činů krádeže, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody. O trestu, který ho nemine, rozhodne v budoucnu děčínský soudní dvůr.
 
25.8.2010
nprap. Petra Trypesová
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem