Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pil, řídil, boural

LOUNY - Od nehody následně ujel... 

V pátek, 13. dubna navečer, se v lounské ulici Osvoboditelů odehrála dopravní nehoda, na které se podepsal alkohol. Krátce po 17. hodině jel touto ulicí, směrem k ulici 28. října, 65letý řidič vozidla zn. Fiat Multipla. U autobusové zastávky nedodržel bezpečnou vzdálenost od vozidla zn. Škoda Roomster jedoucího před ním, jehož řidič zastavil ještě před jiným vozidlem, které v tu chvíli dávalo přednost osobám na přechodu pro chodce. Vůz již neubrzdil a přední částí narazil do zadní části roomstru. Z místa nehody následně ujel. Za několik minut poté byl však zajištěn hlídkou lounského obvodního oddělení v restauraci pod Kauflandem a převezen na místo nehody. Provedená dechová zkouška u něj prokázala požití alkoholu. Přístroj Dräger nejprve naměřil 2, 45 promile alkoholu v dechu a následně 2, 46 promile. Proto byl řidič umístěn do policejní cely a následující den, po vystřízlivění, mu komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopravní nehoda je i nadále v šetření lounské policie.

Požár pěti vozidel

Žatečtí policisté šetří poškození pěti vozidel ohněm, k němuž došlo v neděli, 15. dubna, v ranních hodinách. V tamní ulici Ostrov poškodil dosud nezjištěný pachatel pravé přední okno u vozidla zn. VW Golf a ve vnitřním prostoru založil požár. Stejným způsobem byl založen požár i u osobního automobilu zn. Audi A6  a vozu zn. VW Transporter v ulici Jana ze Žatce. Žárem z těchto vozidel byla poškozena i poblíž zaparkovaná auta. Jednalo se o zn. Renault Megane a Ford Maverick. Dále byla zdeformována plechová vrata tamní dílny a ohněm poničená fasáda budovy. Ke zranění osob nedošlo. Na místě zasahovala jednotka HZS Žatec. Policisté ve spolupráci s hasiči nyní událost šetří, jako jedna z pravděpodobných příčin požáru se jeví úmyslné založení. 

Kradl věci z cizího pozemku

Na volně přístupný pozemek u jednoho bytového domu v Rooseweltově ulici v Žatci vnikl koncem minulého týdne 48letý tamní muž. Přisvojil si stavební kolečko, víko kanálu a různý kovový odpad, a dále se vloupal do uzamčené skříně v zahradním altánu. Odtud odcizil dvě rádia a různé nářadí. Celkem tak napáchal škodu za 6 200 Kč. Krátce po spáchání tohoto deliktu byl muž zadržen a předveden na policejní služebnu. Provedenou dechovou zkouškou mu policisté naměřili 1, 07 promile alkoholu v dechu, a proto byl umístěn do policejní cely. Provedenou lustrací policisté zjistili, že dotyčný byl již v minulých třech letech pro trestný čin krádeže odsouzen. Po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže a po výslechu jej propustili na svobodu. 

Další zprávy vyjdou až ve středu 18. dubna 2012!

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 16. dubna 2012 

 

vytisknout  e-mailem