Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

„Piráti silnic“

LOUNY – Dopravní policisté ve výkonu; Řídil pod vlivem; Víkendový vítr na silnicích. 

Dopravní policisté se o víkendu setkali s třiceti neukázněnými řidiči. Nejčastějšími přestupky byly nedodržení rychlosti v obci, v patnácti případech. Hříchy šoférů se odrazily také v devíti pokutách za nepoužití bezpečnostních pásů nebo zádržného systému. Policisté například také uložili pokuty za technický stav vozidla nebo způsob jízdy. Bohužel se silniční kontroly neobešly ani bez zjištění, že řidiči užili alkohol a návykové látky v době, kdy měli v rukách mocnou „zbraň“, své vozidlo. Alkohol u řidičů se vyskytl v pěti případech, návykové látky naštěstí pouze v jednom. Policisté udělili neukázněným řidičům pokuty v příkazním řízení na místě ve výši 9600 korun.

Uplynulá dopravní akce
V pátek 20. října proběhla celokrajská dopravně bezpečnostní akce „Y“, do které se také zapojili policisté z lounského dopravního inspektorátu. Cílem tohoto počinu bylo zaměřit se na snížení dopravní nehodovosti v důsledku porušování ustanovení o zákazu požívání alkoholických nápojů nebo užívat jiné návykové látky před nebo během jízdy motorových vozidel. Policisté při kontrole 30 vozidel zjistili 11 přestupků. V rámci příkazního řízení byly přestupcům uděleny pokuty v celkové výši 8700 korun. Řidiči porušili rychlost v 8 případech a technický stav vozidla byl nevyhovující pouze v jednom případě. Užití alkoholických nápojů policisté při dechových zkouškách zjistili jen v jednom případě a řidičem se bude dále zabývat ve správním řízení příslušný úřad.

Řídil pod vlivem alkoholu
Žatečtí strážci zákona sdělili 26letému muži podezření z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Při páteční silniční kontrole provedli dopravní policisté s mužem odborné měření na přítomnost alkoholu v dechu. Naměřená hodnota ukázala ovlivnění v hodnotě 1,29 promile. Pro řidiče určitě vystřízlivění nebylo příjemné, když zjistil, že je policisty za své neuvážené chování řešen ve zkráceném přípravném řízení a hrozí mu až jeden rok odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Víkendová nepřízeň počasí
Silný vítr se na silnicích v lounském okresu naštěstí obešel bez ztrát na životech či újmě na zdraví. Počasí se podepsalo pouze na dvou dopravních nehodách. V prvním případě se jednalo o nezaviněnou kolizi, při které spadla větev stromu na automobil a způsobila škodu na majetku. V dalším případě došlo k dopravní nehodě, při které řidič zřejmě přehlédl již spadlý strom, který svou částí přesahoval do vozovky. Při střetu však nedošlo k žádnému zranění.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
31. října 2017

vytisknout  e-mailem