Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poctivý nálezce peníze odevzdal

LOUNY - Případ proto policisté odložili. 

Minulý týden jsme veřejnost informovali o krádeži zapomenutých peněz z jednoho lounského bankomatu (více zde). Jednalo se o částku ve výši 5 000 Kč, kterou tam zapomněl muž středního věku z Loun ve čtvrtek, krátce po poledni. Když se po chvilce k bankomatu vrátil, peníze už tam nebyly. Případnému pachateli hrozilo trestní stíhání pro přečin zatajení věci s trestní sazbou až jednoho roku odnětí svobody. V těchto dnech ale policisté případ odložili, neboť finanční hotovost byla nalezena a vrácena majiteli. Zapomenuté peníze v bankomatu objevil poctivý nálezce, který je odevzdal a banka je následně předala poškozenému. Případ měl tedy nakonec šťastnou dohru.

Neoprávněně odebíral proud

Od poloviny února do konce dubna tohoto roku odebíral neoprávněně elektrickou energii 42letý muž z Lounska. U svého domu se nelegálně připojil na rozvodnou síť poté, co mu poškozená společnost přerušila dodávku elektrické energie. Způsobená škoda byla odhadnuta na 39 449 Kč. Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření pro přečin krádeže, po provedených úkonech jej propustili na svobodu.  

Poškozené fasády

Policisté šetří poničení fasád tří obecních rodinných domů v jedné obci na Žatecku. Dosud neznámý pachatel je v minulých dnech poškodil nemravnými nápisy a malbami. Způsobenou škodu odhadla poškozená obec na cca 10 tisíc korun. Pokud policisté pachatele dopadnou, hrozí mu trestní stíhání pro přečin poškození cizí věci, kde zákon stanoví až jeden rok odnětí svobody.

Z česaček zmizel olej, z náklaďáku nafta

Do areálu česaček chmele v jedné obci u Postoloprt vnikl v minulých dnech dosud nezjištěný pachatel. Překonal zámky u víka nádrže lehkého topného oleje a odčerpal cca dva tisíce litrů paliva v hodnotě 50 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachateli pátrají.

V minulých dnech se dosud nevypátraný zloděj vloupal i do nádrže zaparkovaného nákladního vozidla v obci Vroutek. Odcizil přibližně 200 litrů motorové nafty, čímž způsobil škodu kolem 7 000 Kč a poškozením nádrže za další 2 000 Kč. Případ šetří podbořanští policisté jako trestný čin krádeže.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 8. října 2014 

vytisknout  e-mailem