Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poctivý nálezce

TEPLICE - Poctivý a nepoctivý; Kradli jako straky... 

Poctivý a nepoctivý
     Poctivý nálezce překvapil policisty v Dubí. Oznámil, že na vrátnici firmy kde pracuje našel na zemi peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí 13 tisíc korun. Nalezené věci odevzdal a policisté je předají majiteli. 
     Stejně poctivý naopak nebyl 23 letý muž z Teplic. Ten loňského roku našel na parkovišti ztracenou kabelku s osobními doklady, finanční hotovostí a mobilním telefonem. Věci v hodnotě 6400  korun však neodevzdal a ponechal si je. Nyní mu bylo sděleno podezření z trestného činu zatajení věci, za který ho může soud poslat až na jeden rok do vězení.
 
Kradli jako straky
     Policisté sdělili podezření z trestného činu krádeže 30-ti leté ženě, která od srpna loňského roku do současné doby kradla v teplických marketech. Ženě bylo prokázáno celkem 19 skutků, pachatelka se zaměřila především na tabák, sladkosti a kosmetiku. V součtu činí hodnota odcizených věcí 6500 korun. Dalšímu lapkovi prokázali policisté od října 9 krádeží. 40-ti letý muž se zaměřil na potraviny, kosmetiku a oblečení a nakradl si zboží v hodnotě sedm tisíc korun. Oběma zlodějíčkům teď hrozí až dva roky za mřížemi.
 
Pachatelé vloupání dopadeni
     Policistům se podařilo objasnit vloupání do bytu v panelovém domě, ke kterému došlo koncem roku v Bílině. Dva pachatelé ve věku 22 a 26 let vnikli do bytu, ze kterého následně odcizili dva mobilní telefony, digitální fotoaparát a kabelku s doklady a platebními kartami. Poškozená vyčíslila hodnotu odcizených věcí na 6400 korun. Mužům bylo sděleno podezření z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného držení platební karty, za které mohou být odsouzeni až k dvouletému trestu odnětí svobody.
 
 
Teplice 27. ledna 2010
nprap. Daniel Vítek

vytisknout  e-mailem