Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pod vlivem

DĚČÍN - Pod vlivem; Lavička a obložení nestačily; Z České do Krásné; V pánské šatně zmizely peníze 

Podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky inkasoval ve zkráceném přípravném řízení včera na obvodním oddělení ve Velkém Šenově místní čtyřiadvacetiletý mladý muž. Policisté ze speciální pořádkové jednotky jej zde před pár dny zastavili s vozidlem ke kontrole, při které vyšlo najevo, že co se týče návykových látek, není právě čistý. Zkouška na amfetamin a následné přiznání odhalily aplikaci drogy zvané pervitin. Nyní mu za to hrozí až roční odnětí svobody.
 
 
Lavička a obložení nestačily
 
Trestní stíhání zahájili rumburští kriminalisté proti dvěma výtečníkům ve věku dvacet a dvaadvacet let z blízkého okolí. Ti nedávno vnikli na zahradu rekreační chalupy s úmyslem odcizit dřevěná prkna. Kdosi je ale vyrušil, tak zůstalo u pokusu. Policisté, kteří je vypátrali, pak zjistili, že to nebyla jejich jediná návštěva pozemku a v minulosti zde již měli odcizit dřevěné obložení a lavičku.  Vzhledem k tomu, že ne tak dávno byli oba za majetkovou trestnou činnost odsouzeni, hrozí kumpánům až tříletý pobyt za mřížemi.
 
 
Z České do Krásné
 
Igelitový pytlík s bílou krystalickou látkou nalezli nedávno policisté v Krásné Lípě při silniční kontrole u jednatřicetiletého muže z České Lípy. Kontrolovaný měl sám uvést, že jde o pervitin pro vlastní potřebu. Látku musel strážcům zákona vydat. Případ měl včera dohru v podobě obvinění z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Toho se zhostili tradičně rumburští kriminalisté. Muži hrozí až dvouleté vězení.
 
 
V pánské šatně zmizely peníze
 
Do pánské šatny jedné firmy ve Varnsdorfu se včera vkradl neznámý chmaták. Zde vyhnul plechová dvířka skříňky a vzniklým otvorem vylovil z kapsy bundy zavěšené uvnitř dva tisíce korun. Po pachateli pátrají místní policisté. V případě dopadení mu za krádež mohou hrozit až dva roky odnětí svobody.
 
 
 
8. února 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem