Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podruhé se narodil

CHOMUTOV - Kradl a loupil, Doplatila na důvěřivost... 

Podruhé se narodil
Chomutovští policisté přijali oznámení od pracovníka Českých drah, že v prostoru bývalého nádraží v Málkově přejel projíždějící vlak muže. Strojvedoucí vypověděl, že si na poslední chvíli všiml, že v kolejišti kdosi leží. Začal intenzivně brzdit, ale zastavit soupravu se mu podařilo až, když postavu přejel. Ihned běžel na místo a zjistil, že se jedná o muže, který je při vědomí a bez viditelných zranění. V osobě byl zjištěn 27letý muž z Chomutovska, kterého převezla rychlá záchranná služba do nemocnice. Cizí zavinění nebylo zjištěno, k události došlo vlivem zdravotních problémů jmenovaného.  
 
Kradl a loupil
V místním baru zadržela jirkovská policejní hlídka 30letého muže z Klášterce nad Ohří. Při kontrole bylo totiž zjištěno, že Okresní soud v Mostě vydal příkaz k jeho zatčení. Při dalším vyšetřování bylo prokázáno, že muž má na svědomí hned několik trestných činů. Na začátku srpna vnikl otevřenými dveřmi do nákladního vozidla na chomutovském sídlišti a odtud odcizil navigaci a mobilní telefon v hodnotě 10 tisíc korun. O několik dní později si vyhlédl nezajištěné nákladní vozidlo v areálu chomutovského marketu. Opět tam vnikl, tentokrát odešel s notebookem za 10 tisíc korun. V trestné činnosti pokračoval i v měsíci září. V Jirkově okradl 74letého seniora, kterému strhl z ramene tašku a ihned utekl. Muž přišel o mobilní telefon a hotovosti ve výši 9 tisíc korun. Policejní komisař muže obvinil z trestných činů krádeže, loupeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. Obvinění si pachatel převzal a skončil v policejní cele. Byl totiž podán návrh na jeho vzetí do vazby. Na příkaz Okresního soudu Chomutov byl pachatel následně eskortován do Vazební věznice v Litoměřicích.
 
Doplatila na důvěřivost
Na místní oddělení policie v Klášterci nad Ohří se dostavila mladá žena, která oznámila zmizení věcí z bytu. Při výpovědi uvedla, že klíče od bytu poslala své sestře přes společného známého, 19letémo mladíka. Ten toho využil, vnikl do prázdného bytu a sebral osobní počítač a 10 tisíc korun na hotovosti. Pak teprve klíče sestře předal. Policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
 Utekl z ústavu
Mezi osobami, po kterých pátraly policejní hlídky, byl i 18letý mladík z Klášterce nad Ohří.Ten před časem utekl z výchovného ústavu, kam byl umístěn na základě rozhodnutí Okresního soudu Chomutov. Nařízenou ústavní výchovu mladík porušil a utekl. Policisté ho zadrželi v jednom bytě v Klášterci nad Ohří , zpátky do zařízení se vracel v doprovodu výchovného pracovníka. Vyhlášené pátrání po hledaném bylo ukončeno.
 
Vykradl auto
V červnu letošního roku kdosi vykradl vozidlo Ford. Majitel auto ponechal zaparkované na chomutovském sídliště, zloděj se dostal dovnitř a odnesl autonavigaci za 7 tisíc korun. Opravit poškozené součásti stálo majitele další 4 tisíce korun. Z uvedeného činu obvinil policejní komisař 32letého muže z okresního města. Po výslechu byl pachatel propuštěn, jeho další vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Chomutov 17.9.2010
 

vytisknout  e-mailem