Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podváděl stát

CHOMUTOV - Další opilý za volantem, Doplatil na ochotu.... 

Podváděl stát
Na téměř 100 tisíc korun si přišel 67letý Chomutovák. Ze státní kasy tyto peníze odčerpal neoprávněně, do dotazníku totiž uvedl, že nemá jiný příjem na živobytí. Skutečnost byla ovšem jiná, od října 2003 mu byl totiž pravidelně vyplácen starobní důchod. Na příspěvek na živobytí tak neměl nárok. Policejní komisař muže obvinil z trestného činu podvodu, po výslechu byl propuštěn, jeho další vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Další opilý za volantem
Na 47letého muže z Jirkova čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Do ulic okresního města vyrazil se svým vozidlem po předchozím požívání alkoholu. Na Palacké ulici zastavila projíždějící vozidlo Ford Fiesta policejní hlídka a u řidiče zjistila, že před jízdou pil. Tuto skutečnost potvrdila na místě provedená dechová zkouška. Přístroj naměřil 2,14 a 2,52 promile alkoholu v dechu.
 
Doplatil na ochotu
V polovině srpna se obrátil 53letý Chomutovák na svého známého s prosbou, zda by ho nemohl nechat čtrnáct dnů u sebe v bytě přespávat. Ten jeho žádosti vyhověl, ale na svou laskavost doplatil. Když totiž přišel po několika dnech domů, známý byl pryč a s ním i počítač poškozeného. Hodnotu notebooku stanovil muž na 18 tisíc korun. Policisté zahájili vyšetřování trestného činu krádeže.
 
Doplatil na ochotu
Jednatel stavební společnosti v Klášterci nad Ohří se dostavil na místní oddělení policie a podal trestní oznámení na muže, který u jejich firmy pracoval jako brigádník. 40letý muž z Blanska si zapůjčil služební vozidlo Š Felicia Combi s tím, že ho určitě vrátí. To však neučinil, na telefony nereaguje, kde se v současné době nachází, nikdo neví. Protože se v zavazadlovém prostoru auta nacházelo různé stavební nářadí, vyšplhala se celková škoda na 100 tisíc korun. Kromě obvinění z krádeže hrozí nepoctivému muži i obvinění z trestného činu podvodu.  
 
Okradený houbař
Na houby se vydal 55letý muž z Lounska. Své vozidlo Š Fabia zaparkoval na lesní cestě poblíž obce Kálek a vydal se do lesa. Když se posléze vrátil, nevěřil svým očím. Kdosi mu propíchal přední pneumatiku a poškodil skleněnou výplň okna. Ze zavazadlového prostoru zmizela kožená taška s doklady, platebními kartami a finanční hotovostí. Dále pak fotoaparát, taška se sportovními potřebami a značkovým oblečením. Houbaření tak poškozeného „vyšlo“ na 53 tisíc korun. Jestliže bude pachatel zjištěn, bude obviněn hned ze tří trestných činů – krádeže, poškození cizí věci a neoprávněné opatření platebního prostředku.
 
Chomutov 1.9.2010

vytisknout  e-mailem