Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podváděla se sociálními dávkami

LOUNY - Hrozí jí až pětiletý trest odnětí svobody. 

Devětadvacetiletou ženu ze Žatecka stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu podvodu. Obviněná v minulých letech neoprávněně pobírala dávky státní sociální podpory. Na základě podaných žádostí, ve kterých úmyslně neuvedla a nedoložila příjmy od zaměstnavatele svého manžela, jí byl vyplacen příspěvek na bydlení a příspěvek na živobytí ve vyšší částce, než v jaké jí ve skutečnosti náležel. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobila Úřadu práce České republiky, byla vyčíslena na bezmála 150 000 Kč. Obviněnou stíhá policejní komisař na svobodě. Pokud ji soud uzná vinnou, hrozí jí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.

Řidiči naměřili přes dvě promile  

Posilněn notnou dávkou alkoholu usedl za volant motorového vozidla 35letý muž z Loun. Dopravní policisté jej o víkendu kontrolovali v lounské ulici Josefa Fouska. Provedenou dechovou zkouškou mu naměřili 2, 15 promile alkoholu v dechu a následně 2, 25 promile. Po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Pokud bude odsouzen, může jít za mříže až na jeden rok. 

Řídil neoprávněně

V zákazu řízení usedl za volant motorového vozidla 28letý muž z Lounska. Policisté jej ve středu odpoledne kontrolovali v žatecké Masarykově ulici při řízení osobního automobilu a lustrací zjistili, že mu byl Městským úřadem v Podbořanech vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel od 23. 4. 2015 do 3. 6. 2016. Proto jej zadrželi a ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až tři roky vězení. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Na mokré vozovce boural

Ve středu, krátce po třetí hodině odpoledne, se na silnici č. 15 ve směru od Želkovic na Libčeves odehrála dopravní nehoda osobního vozidla a dvou nákladních. Došlo k ní poté, co řidič osobního vozu zn. Mazda na přímém úseku vozovky zřejmě dostal smyk. Vjel vlevo do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím nákladním automobilem zn. Daf, od kterého se odrazil a levou zadní částí se dále střetl s druhým náklaďákem zn. Mercedes. Tento náraz vymrštil mazdu mimo vozovku. Při nehodě utrpěl řidič osobního vozidla lehčí újmu na zdraví. Alkohol byl u všech řidičů vyloučen provedenou dcehovou zkouškou. Nehodu šetří doprvaní policisté.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 201. května 2015

vytisknout  e-mailem