Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvedl desítky lidí

TEPLICKO - Na internetu nabízel zboží, které ale zájemci nedostali; Vykradený stroj a další zprávy. 

Podvedl desítky lidí

     O více jak 56 tisíc korun okradl lidi z celé republiky 19letý mladík, který po dobu několika měsíců na inzertním serveru a sociální síti elektronicky zveřejňoval inzeráty s nabídkou prodeje zboží. Ve skutečnosti neměl v úmyslu nabízené věci komukoliv prodat a nabídky prodeje učinil ve všech případech pouze se záměrem vylákat na případných kupujících finanční prostředky.

     Na jeho nabídky reagovali postupně zájemci, kteří se prostřednictvím elektronické, nebo telefonické komunikace dohodli s podezřelým na převedení peněz na jeho účet. Mobily a hodinky, za které zaplatili, jim ale nebyly doručeny, a tak se postupně obraceli na policii, případně je kriminalisté sami kontaktovali při rozkrývání pozadí celého případu. Podvodník, který se ke svému jednání přiznal, skončil ve vazbě, kde bude čekat na soud, u kterého si může vyslechnout verdikt až pětiletého vězení.

Vykradený stroj

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v katastru Měrunic vloupal do pracovního stroje. Odcizil z něj dvě akumulátorové baterie a z nádrže asi 80 litrů nafty, celková škoda byla vyčíslena na více jak 21 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky vězení.

Řídil opilý

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 31letý muž, kterého v sobotu večer zastavili v Bílině policisté z oddělení hlídkové služby. Řidiči osobního vozidla naměřili přes 1,6 promile alkoholu v dechu, takže na místě přišel o řidičský průkaz. Pokud případ skončí u soudu, mohl by jít až na rok za mříže.

Vloupání do domu

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v Bílině vloupal do neobydleného domu. Vyrazil vstupní dveře a z nemovitosti si odnesl elektrické ruční nářadí, nádobí a žebřík. Celková škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun, pokud se podaří zloděje dopadnout, hrozí mu trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouletý trest odnětí svobody.

13. května 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem