Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvedla seniorku

MOST - Oslovila ji s báchorkou a chtěla peníze. Policisté opět upozorňují občany.  

Policisté pátrají po podvodnici, která okradla seniorku. Pachatelka poškozenou navštívila minulý týden v bytě v Mostě s báchorkou, že v domě jsou štěnice a je tedy potřeba provést deratizaci. Po důchodkyni požadovala určitou finanční úhradu. To oslovená žena odmítla. Podvodnice přitvrdila a poškozené pohrozila vysokou pokutou nebo zastavením důchodu. Seniorka se zalekla a pachatelce oproti vypsané složence vydala 2.500 korun. Po jejím odchodu zjistila, že byla podvedena.

Přibližný popis pachatelky:

Žena ve věku asi 30 let, plnoštíhlé a asi 160 cm vysoké postavy. Měla snědou pleť a černé vlasy, ty měla v době činu staženy do culíku.

Policisté opět upozorňují občany: Nepouštějte nikoho cizího do svého bytu! Pokud se setkáte s podezřelým jednáním cizích osob, volejte na bezplatnou linku 158.

V Mostě se nejedná o první případ podvodného jednání spáchaného na seniorech. V minulosti policisté několik skutků zaznamenali. O případech byla veřejnost informována prostřednictvím tiskových zpráv: 18. dubna 2013 a 8. dubna 2013.


 

Někdo ukradl telefonní kabel, lidé nemohli volat

Krádeží telefonního kabelu se zabývají policisté. Neznámý zloděj ho po odříznutí sebral více než sto metrů. V důsledku toho vyřadil z provozu dvě desítky občanských telefonních linek a telefonní automaty v obcích na Mostecku. Hmotná škoda byla prozatím vyčíslena na téměř deset tisíc korun. Policie případ šetří jako trestné činy krádež a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Pachateli v případě dopadení hrozí až šestileté vězení.


 

Na Litvínovsku byly nalezeny nevybuchlé letecké pumy

K podezřelému nálezu byli o víkendu přivoláni hamerští policisté. O planý poplach se rozhodně nejednalo, v lesním porostu se nacházely dva kusy munice. Na místo byl přivolán policejní pyrotechnik. Ten určil, že se jedná nevybuchlé tyčkové letecké zápalné pumy pocházející z 2. světové války. Specialista nález zajistil a převezl k likvidaci.


 

Lásku vyznal na fasádu domu, způsobil škodu za téměř jedenáct tisíc korun

Zcela nevhodný způsob vyznání lásky zvolil někdo neznámý. Využil k tomu fasády domu. Barvou tam napsal milostný vzkaz a namaloval srdce. Tím způsobil škodu za téměř jedenáct tisíc korun. Neznámého sprejera teď hledají policisté.


 

Mladík byl okraden na diskotéce

Na částku 7.400 korun přišla mladého muže návštěva víkendové diskotéky v Mostě. Mladík si šel zatančit a neprozřetelně nechal na stole ležet peněženku a mobilní telefon. Po návratu na místo zjistil, že byl okraden. Policisté nyní zjišťují, kdo za činem stojí.


 

Na diskotéce zapomněla peněženku, přišla o ni

O peněženku přišla žena z Mostu. Ta až doma po návštěvě diskotéky přišla na to, že tam zapomněla peněženku. Když se na místo vrátila, čekalo ji nepříjemné zjištění – kdosi byl rychlejší. Poškozené vznikla škoda v podobě ztráty dokladů a platebních karet. Policie případ šetří jako trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli pátrá.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

29. července 2013


 


 

vytisknout  e-mailem