Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvedla známou

CHOMUTOV - Vloupání do domu, Porušil zákaz.... 

Podvedla známou
Hotovost ve výši 10 tisíc korun dluží obyvatelka z Klášterce nad Ohří jedné úvěrové společnosti, která jí poskytla hotovost na nákup televizoru. Uvedené peníze žena svěřila své  51leté známé, která je měla zaplatit. To však neučinila a peníze si ponechala pro svou potřebu. Poškozená se proto obrátila na policii a případ oznámila. Nepoctivá žena je podezřelá ze zpronevěry, bude-li odsouzena, hrozí jí až dvouletý pobyt ve vězení. 
 
Vloupání do domu
Jirkovští policisté pátrají po totožnosti zloděje, který se vloupal do rodinného domu v obci Vysoká Pec. V době, kdy majitelé nebyli doma, kdosi poškodil okno a vnikl dovnitř. Prohledal obývací pokoj, kuchyň a chodbu a při odchodu odnesl pánské hodinky, karton cigaret, tři stovky na hotovosti a kožené dámské sako. Majitel vyčíslil celkovou škodu na 4500 korun. Policie zahájila vyšetřování trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Porušil zákaz
V Klášterci nad Ohří kontrolovali policisté projíždějící vozidlo VW Golf, které řídil 20letý Chomutovák. Při kontrole bylo zjištěno, že za volantem nemá co pohledávat. Magistrát Města Chomutova muži totiž vyslovil zákaz řízení motorových vozidel, který mu skončí v dubnu příštího roku. K tomuto zákazu přibude nyní i obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. 
 
Rychle objasněná krádež
Na útvar policie v Klášterci nad Ohří se dostavil místní obyvatel a oznámil, že mu kdosi vnikl do plechové garáže pod obytným domem. Majitel nevyloučil možnost, že klíč ponechal v zámku vrat nebo ho dokonce ztratil. Policisté zahájili vyšetřování krádeže, protože z garáže zmizelo odemčené vozidlo Škoda Felicia. Hodnotu vozidla stanovil majitel na 25 tisíc korun. O několik dní později mohlo být vyšetřování ukončeno. Auto bylo nalezeno zaparkované v ulici V. Řezáče, kam ho odstavil sám majitel a tuto skutečnost zapomněl.
 
Byl to rybář?
Neznámý zloděj se vloupal v Poděbradově ulici do garáže. Prostor prohledal a kromě čtyř kol s letními pneumatikami odcizil i autobaterii. Majitel dále přišel o tři teleskopické pruty s navijáky, podběrák a tašku na pruty. Celková škoda se vyšplhala na 23 tisíc korun. Po totožnosti pachatele pátrají chomutovští policisté.
 
Ostraha zadržela zloděje
Tři kusy úsporných žárovek odcizil v chomutovském marketu 24letý místní obyvatel. Zboží uschoval a snažil se projít pokladnou bez placení. Bdělá ostraha však muže zadržela a předala přivolaným policistům. Z vyšetřování vyplynulo, že s krádežemi má pachatel již zkušenost, za stejnou trestnou činnost byl odsouzen soudem v Rokycanech a z vězení podmínečně propuštěn v loňském roce. Z krádeže bude obviněn i nyní.
 
Chomutov 24.6.2010

vytisknout  e-mailem