Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodem chtěl získat úvěr

LOUNY - Poškozená společnost jeho jednání včas odhalila. 

Z pokusu trestného činu úvěrového podvodu stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování 56letého muže z Mostu. Obviněný se pokusil uzavřít s jednou bankovní společností v Lounech úvěrovou smlouvu na částku ve výši 150 000 Kč. Do žádosti o poskytnutí úvěru však uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a výši měsíčního příjmu, přičemž předložil i falešné potvrzení zaměstnavatele. Pracovníci poškozené společnosti kontrolou zjistili, že žadatel v uvedené firmě nepracuje a úvěr mu neposkytli. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až pětileté odnětí svobody. Je vyšetřován na svobodě.

Motocykl řídil opilý a bez papírů

V neděli, kolem 18. hodiny, kontrolovali policisté v obci Liběšice na Žatecku muže středního věku, který řídil malý motocykl. Zjistili, že nevlastní žádné řidičské oprávnění a navíc mu provedenou dechovou zkouškou prokázali alkohol. Přístrojem Dräger mu naměřili nejprve 1, 65 promile alkoholu v dechu a následně 1, 69 promile. Vzhledem k jeho stavu jej umístili do policejní cely a po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu. Pokud bude odsouzen, hrozí mu odnětí svobody až na jeden rok.

Jiného opilého řidiče řešili policisté v sobotu večer v obci Bitozeves. Dopravní hlídka jej stavěla a kontrolovala při řízení osobního automobilu zn. Škoda Favorit. Provedená dechová zkouška odhalila i u tohoto motoristy požití alkoholu. Policisté mu přístrojem Dräger zjistili při třech následných měřeních 1,15,  1,24 a 1,04 promile alkoholu v dechu. Ve zkráceném přípravném řízení mu v pondělí sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Krádež v kůlně

V minulých dnech se dosud nezjištěný pachatel vloupal do kůlny jednoho rodinného domu ve Valovské ulici v Podbořanech. Odcizil elektrické nářadí a rybářský kufr, čímž majiteli způsobil škodu za bezmála 10 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 14. října 2014

vytisknout  e-mailem