Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodnice dopadena

LOUNY - Vylákané peníze prý vrátí; Lhala ve smlouvě o úvěru + další  

Vylákané peníze prý vrátí

V minulých dnech jsme veřejnost informovali o případu, kdy za 56letou obyvatelkou jednoho domu v Podbořanech přišla neznámá žena s tím, že ji posílá manžel poškozené, aby jí zapůjčila dva tisíce korun. Jelikož s vymyšlenou legendou u poškozené uspěla, svůj čin zopakovala za malou chvíli znovu. Tentokrát požadovala finanční částku ve výši 4 000 Kč. Poté, co peníze dostala, chvatně dům opustila. Policisté po neznámé ženě pátrali a případ následně objasnili. V úterý sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu podvodu 35leté ženě z Podbořanska, kterou po provedených úkonech ze zadržení propustili. Vylákané peníze u podezřelé již nezajistili, ale ta údajně slíbila, že je poškozené ženě co nejrychleji vrátí.

Lhala ve smlouvě o úvěru 

Mladou ženu z Postoloprt stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování pro podezření ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu. Obviněná prostřednictvím dvou žateckých provozoven uzavřela dvě smlouvy o úvěru na nákup zboží a sporáku, přičemž se zavázala k úhradě pravidelných měsíčních splátek. Zároveň souhlasila s uzavřením smlouvy o revolvingovém úvěru a s vydáním kreditní karty s úvěrovým rámcem do 20 000 Kč. Z tohoto úvěru si pak obviněná cestou bankomatů v České republice a na Slovensku postupně vyčerpala částku ve výši 19 420 Kč. Jelikož podmínky smlouvy o revolvingovém úvěru neplnila, poškozená společnost od smlouvy odstoupila. Následně vyšla najevo skutečnost, že při uzavírání obou smluv uvedla obviněná nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši příjmu. Svým jednáním poškodila společnost o bezmála čtyřicet tisíc korun. Je vyšetřována na svobodě.

Maturitní vysvědčení byl padělek

Pro podezření ze spáchání trestných činů podvodu a padělání a pozměňování veřejné listiny stíhá policejní komisař 33letého muže z Prachaticka. Ten si v průběhu roku 2006 obstaral prostřednictvím internetu za úplatu vysvědčení o maturitní zkoušce znějící na jeho jméno, kterou však nikdy nevykonal. Tuto změnu oznámil personálnímu oddělení svého zaměstnavatele v Žatci a zároveň falešný doklad o maturitní zkoušce doložil. Na základě těchto "skutečností" byl záhy poté zařazen do vyšší platové třídy, čímž se nezákonně obohatil o částku ve výši 107 443 Kč. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu podle zákona až dvouleté odnětí svobody.

Zmizelo plastové dopravní značení

V minulých dnech byla policistům nahlášena krádež dopravního značení. To zmizelo na mostě v obci Trnovany. Jednalo se o celkem 8 kusů plastových směrovacích desek včetně plastových podstavců. Poškozené firmě vznikla tímto jednáním škoda za 16 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

 

vytisknout  e-mailem