Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodnice okradly seniorku

LITOMĚŘICE – Vetřely se k ní do bytu pod záminkou prodeje brambor….  

Podvodnice okradly seniorku
V pondělí odpoledne se do bytu starší paní z Roudnice nad Labem vetřely dvě podvodnice tmavší pleti. Pod záminkou donášky a prodeje brambor se jí vnutily do bytu. V nestřeženém okamžiku pak bezbrannou paní okradly. Po jejich odchodu seniorka zjistila, že jí v ložnici chybí peněženka s 13 000 Kč, dále postrádala občanský průkaz a mobilní telefon. Policie vyzývá seniory k opatrnosti před takovými podvodníky. Pokud nečekáte hosta, vždy se raději přesvědčte, kdo stojí za zavřenými dveřmi. Neznámým osobám, které nabízejí zboží nebo různé druhy služeb, raději neotevírejte. Jakmile se pachatel dostane do vašeho bytu, vystavujete se nebezpečí.

 

Zloděj kovů řádil v Račicích
Před několika dny vnikl do račického sportcentra zloděj. Přelezl oplocení a poté v areálu odcizil osm železných sloupků k plotu a litinový kryt kanálu. Svým jednáním napáchal škodu ve výši 4 000 Kč. Policie případ šetří jako podezření z přečinu krádeže a po pachateli pátrá.
 

 

Zatoužil po počítači
Objekt firmy v Doksanech navštívil nevítaný host. Vypáčil dveře od kanceláře, kde nalezl počítač s příslušenstvím. Neváhal a výpočetní techniku odcizil. Krádeží vloupáním způsobil firmě 15 000 škodu. Případ šetří policisté terezínského obvodního oddělení.
 

 

V autě sebral, co se dalo
Drzý lapka vnikl včera odpoledne do automobilu zaparkovaného na parkovišti u terezínského krematoria. Ve vozidle ukradl, co se dalo. Jeho majitel po příchodu zjistil, že mu v automobilu chybí airbag, doklady, síťové komponenty k DVD. Kromě toho pobuda způsobil škodu na vozidle při vloupání. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 24 000 Kč. Pachateli hrozí podle trestního zákoníku trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.


 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 30. srpna 2011
pislt@mvcr.cz
telefon: 974436207
 

vytisknout  e-mailem