Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvodník odhalen

TEPLICE - Dva roky starý podvod ; Za odcizenou zeleninu hrozí vězení..... 

Dva roky starý podvod objasněn

Kriminalistům z Teplic se podařilo objasnit téměř dva roky starý podvod. Tehdy se 29-letý muž v jedné z restaurací ve městě  představil jako zaměstnanec pojišťovny a s poškozeným uzavřel  smlouvu o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem jeho vozidla.  Muž na místě zaplatil finanční částku přesahující sedm tisíc korun a až  později zjistil, že žádná smlouva s ním oficielně u předmětné pojišťovny uzavřena nebyla. Teď hrozí pachateli za trestný čin podvodu až dva roky za mřížemi.

 

Za odcizenou zeleninu může jít do vězení

Policisté z obvodního oddělení v Krupce vyšetřují případ, kdy dosud neznámý pachatel překonal dřevěný plot, vnikl  na pozemek u rodinného domu a zde poškodil 5 ks skleněných tabulí skleníku. Z toho následně  odcizil papriky, okurky a ředkvičky. Celková škoda, kterou hladový zloděj způsobil byla poškozeným vyčíslena na 2.200 korun.  Přestože škoda není příliš vysoká, pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu obvinění z trestných činů krádeže  a porušování domovní svobody, za které může jít až na dva roky do vězení.

 

Podezřelý z pokusu vloupání dopaden

Počátkem září se tehdy ještě neznámý pachatel pokusil vloupat do stavební buňky v prostoru areálu Doly Bílina, přičemž byl vyrušen pracovníky bezpečností  agentury. Z místa se mu sice podařilo uprchnout, ale pečlivým šetřením se podařilo policistům z Bíliny ustanovit jeho totožnost. Dnešního dne mu bylo sděleno podezření z trestného činu krádeže ve stadiu pokusu, za který mu hrozí trest  odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.
 

 

Odcizil notebook a peníze

Neznámý pachatel se v nočních hodinách  vloupal do objektu Občanského sdružení  v Teplicích, kde následně odcizil notebook  a finanční hotovost. Odcizením věcí způsobil sdružení škodu 5.500 korun a poškozením zařízení jeden tisíc korun. V případě dopadení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.

 

vytisknout  e-mailem