Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pohrdal soudem

LOUNY - Hrozí mu až dvouleté vězení... 

Osmatřicetiletého muže z Lounska stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu pohrdání soudem. Uvedený muž jako obviněný ze spáchání násilných a mravnostních trestných činů se při hlavním líčení u Okresního soudu v Lounech choval urážlivě k předsedkyni senátu. Při jednání pronášel na její osobu hrubé vulgární výrazy, které nepochybně zakládaly skutkovou podstatu uvedeného přečinu. Za tento skutek hrozí dotyčnému až dvouleté odnětí svobody. Usnesení o zahájení trestního stíhání si uvedený muž převzal ve věznici v Litoměřicích, kde se nachází pro výše zmíněnou trestnou činnost. 

Opět ukradená nafta

Policisté šetří krádež nafty, která byla odcizena z nádrže zaparkovaného nákladního vozidla zn. Scania v Plzeňské ulici v Žatci. Ze středy na čtvrtek si vozidlo na odstavném parkovišti vyhlédl dosud neznámý pachatel, který překonal uzamykatelné víko palivové nádrže, a následně odcizil cca 500 litrů motorové nafty. Celková škoda, kterou svým činem způsobil, byla odhadnuta na celkem 18 200 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Zloděj v chatové oblasti

Do zahrádkářské kolonie u parku T. G. Masaryka v Lounech, za tenisovými kurty, zavítal v minulých dnech dosud nezjištěný poberta. Vytipoval si jednu z tamních zahradních chatek a po překonání oplocení vnikl na její pozemek. Následně se násilným způsobem dostal i do samotné chaty, odkud odcizil troubu s grilem, dvouplotýnkový vařič, dalekohled s brašnou a další věci. Svým jednáním napáchal škodu za 7 000 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin porušování domovní svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 26. dubna 2012  

vytisknout  e-mailem