Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pokácel cizí stromy

TEPLICKO - Dřevo chtěl použít na topení; Toaletu nikdo neukradl a další zprávy. 

Pokácel cizí stromy

     Až dva roky vězení hrozí 56letému muži, který je podezřelý, že neoprávněně pokácel čtyři stromy. Na přelomu ledna a února měl na cizím pozemku v Teplicích bez souhlasu a vědomí vlastníka pokácet čtyři javory, jejichž hodnota byla odborným vyjádřením stanovena na devět tisíc korun. Stromy pak nařezal na špalky a dřevo chtěl použít na topení. Pokud případ skončí u soudu, hrozí muži podezřelému ze spáchání přečinu krádeže až dvouleté vězení.

Toaletu nikdo neukradl

     Začátkem dubna jsme informovali o případu, kdy nám byla oznámena krádež plastové mobilní toalety v hodnotě 15 tisíc korun, kterou měl někdo odcizit v Proseticích, kde ji měli k dispozici pracovníci firmy provádějící rekonstrukci panelového domu. Při prověřování oznámení se nakonec ukázalo, že toaletu nikdo neodcizil. Pracovníci, kteří prováděli rozsáhlé rekonstrukční práce, nechtěli chodit až na místo, kde ji firma nechala, a tak si ji přenesli blíž místu, kde právě pracovali, bohužel to ale neřekli žádnému vedoucímu. Když pak přijeli zaměstnanci údajně poškozené firmy provést pravidelné čištění toalety a nikde ji nenašli, oznámili prostřednictvím stavební firmy její odcizení. Toaleta byla ale pouze přemístěna na jiné místo a k její krádeži vůbec nedošlo, s ohledem na zjištěné skutečnosti proto policisté celý případ odložili ad acta.

Vykradený byt

     Bílinští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do neobydleného bytu. V průběhu druhé poloviny dubna vnikl do přízemního bytu, odkud zmizel nábytek, lednice, televize, oblečení a další věci v celkové hodnotě přes 26 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody.

Viděl někdo nehodu?

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které mělo dojít 30. dubna 2018 v době od 14:00 do 15:30 hodin v Srbicích. Nezjištěný řidič měl na parkovišti u OC Olympia poškodit vozidlo VW Sharan, které bylo zaparkované u prodejny KFC a z místa ujet, aniž by splnil ze zákona danou povinnost při účasti na dopravní nehodě. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

3. 5. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem