Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté kontrolovali autobusy

LOUNY - Výsledkem kontroly byl i řidič se zákazem řízení... 

Ve středu, v průběhu celého dne, se dopravní policisté zaměřili na kontrolu autobusů, které na pravidelných linkách přepravují v lounském okrese cestující. Hlavním důvodem této akce byl opakovaně zjišťovaný špatný technický stav autobusů, na což si stěžovali a upozorňovali i mnozí cestující. Kontrola vozidel začala asi v deset hodin dopoledne na autobusovém nádraží v Lounech za spolupráce pracovníků Odboru dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Ústeckého kraje a byla zaměřena na všechny autobusové dopravce. Policisté při ní důsledně zkontrolovali celkem 15 autobusů a devět z nich museli odstavit pro nevyhovující technický stav. U těchto vozidel zjistili např. neplatné nebo falešné technické kontroly, dále závady brzd, poškozená okenní skla a jiné nedostatky. Při této akci policisté také zjistili, že šofér jednoho kontrolovaného autobusového dopravce řídil v době zákazu řízení, který mu 17. července tohoto roku vyslovil Městský úřad v Lounech na dobu šesti měsíců. Jednalo se o muže středního věku z Ústecka, který je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Všechny tyto závažné nedostatky a přestupky si na místě převzali kontrolní pracovníci zmíněného úřadu a budou je řešit ve správním řízení. Pro hrubé a opakující se nedostatky na technickém stavu autobusů jednoho dopravce podal lounský Dopravní inspektorát krajskému úřadu podnět ke zrušení živnostenského oprávnění. Cestujícím bylo uvedené počínání policie a pracovníků krajského úřadu vysvětleno s tím, že hlavním zájmem celé této akce je především jejich bezpečné cestování. Podobné akce budou následovat i v dalších dnech.  

Na výživném dluží přes padesát tisíc

Pro trestný čin zanedbání povinné výživy stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování 44letého muže z Pelhřimovska, který od srpna roku 2003 neplatí výživné na svého syna, který žije s matkou na Lounsku. Tuto povinnost mu určil rozsudek Okresního soudu v Jindřichově Hradci. K rukám matky již krkavčí otec dluží částku 53 500 Kč. Jeho vyšetřování je vedeno na svobodě.

Pomocí kradené karty vybíral cizí peníze

V polovině října odcizil tehdy neznámý pachatel na diskotéce Imperium v Lounech odloženou peněženku s finanční hotovostí a platební kartou. Následně pomocí odcizené karty provedl z účtu poškozené tři neoprávněné výběry peněz z bankomatů v celkové výši 9 000 Kč. V těchto dnech policisté skutek objasnili a ve zkráceném přípravném řízení sdělili 26letému mladíkovi z Loun podezření z trestných činů krádeže a neoprávněného držení platební karty. Po provedených úkonech byl propuštěn na svobodu.

Objasněná krádež v Bille

Devatenáctého září ráno si vyrazil do lounského supermarketu Billa "nakupovat" již policii známý 53letý muž z Mostu. Z regálu si odebral alkoholické nápoje za 5 522 Kč a když jej spatřila ostraha prodejny, začal i se zbožím utíkat z obchodu na parkoviště k osobnímu vozidlu. Než do auta nastoupil, zboží, které měl v přepravce, nechal na parkovišti a ujel. Potrestání ale neunikl. V minulých dnech byl vypátrán a následně obviněn z trestného činu krádeže. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Ukradl peněženku, byl potrestán

Koncem října kradl v tenisové hale v Lounech mladý zloděj. Z volně odložené sportovní tašky odcizil peněženku s finanční hotovostí, doklady, zlatým řetízkem a platebními kartami. Tímto jednáním způsobil poškozenému škodu za 2 850 Kč. Nejprve policisté tento skutek šetřili jako přestupek, ale následně zjistili, že 27letý mladík z Loun, který má krádež na svědomí, byl za podobnou trestnou činnost začátkem tohoto roku odsouzen Okresním soudem v Lounech. Proto mu ve středu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Policie ví, kdo ukradl dřevo a dlažbu

Během letních měsíců se do sklepní kóje jednoho domu ve Wolkerově ulici v Postoloprtech vloupal zloděj. Vypáčil petlici s visacím zámkem a následně odcizil dubové dřevo, krabice s dlažbou a další věci, vše v hodnotě 20 tisíc korun. Policisté pachatele zjistili a obvinili. Je jím 48letý muž z Lounska, který skutek spáchal ještě ve spolupráci s jistou spolupachatelkou. Nyní je stíhán pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

vytisknout  e-mailem