Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté měli napilno

DĚČÍN - Policisté řešili zloděje čokolád, aut i poštovních balíčků ...  

Ukradené balíčky skončily v lesíku
 
VARSNDORF – Pár dopisů v její pošťácké brašně mělo poputovat i do schránek v Edisonově ulici na Varnsdorfsku, a tak se paní pošťačka vydala zařizovat svěřené. Svůj bicykl zanechala bez dozoru a to se jí bohužel vymstilo. Sedmnáctého září letošního roku z něj zmizela taška s balíčky. Když se po chvilce ke svému jízdnímu kolu vrátila, taška už byla pryč. Poničené balíčky byly nalezeny v nedalekém lesíku a pachatel nikde. A tak se rozpoutal kolotoč policejního vyšetřování, na jehož konci se objevil třiadvacetiletý mladík z Varnsdorfu, který využil nestřeženého okamžiku ve svůj prospěch. Poškození vyčíslili škodu na osmnáct set šedesát korun českých. Nenechavý lapka se již v těchto dnech zpovídá z přečinu krádeže.
 
Nevydařená krádež
 
VARNSDORF - Koncem letošního srpna vklouzli do neuzamčené dřevěné kůlny na pozemku v Janáčkově ulici ve Varnsdorfu. Dvojice výtečníků si přišla pro zahradní nářadí a nábytek, který se nacházel uvnitř. Leč byli zaskočení policejní hlídkou, která je v místě činu překvapila. Spravedlnost dochází svému naplnění a nenechavcům bylo devátého listopadu doručeno sdělení obvinění z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Obviněná osmadvacetiletá žena zůstává zatím na svobodě. Obviněný jednatřicetiletý muž se díky svým přešlapům z minulosti nachází ve věznici, a tak se jeho stíhání bude ubírat jiným směrem. Oba byli navíc v době svého nekalého počínání pod vlivem omamné návykové látky.
 
Použila nůž
 
DĚČÍN - Včera odpoledne si ústy policejních inspektorů vyslechla sdělení podezření z přečinu poškození cizí věci pětapadesátiletá žena z Děčína, jež má na svědomí propíchanou pneumatiku a poškození laku odstaveného vozidla Seat Toledo v Želenicích. Za jejím počínáním jsou osobní neshody s majitelem vozidla, který vyčíslil škodu na necelých jedenáct tisíc korun českých.
 
Spočitali mu to
 
VARNSDORF – Tři prohřešky proti trestnímu zákoníku spáchané během čtrnácti dnů. Na přelomu října a listopadu letošního roku přivedli dvaadvacetiletého mladíka až k návštěvě policejního oddělení ve Varnsdorfu. Nejprve nevítaně zavítal do místní autoopravny, odkud si odnesl věci v hodnotě přesahující částku sto sedmdesáti tisíc korun českých. Kromě jiného i autogenní soupravu a různé druhy pracovního nářadí. Třetího listopadu natankoval u BČS ve Studánce necelých čtrnáct litrů benzínu a ujel bez placení. Společnosti nabízející pohonné hmoty tak způsobil škodu pětseti českých korun. Ještě téhož dne se stačil přivést do stavu vylučujícím bezpečnou jízdu motorovým vozidlem, do kterého nastoupil i přes to, že požil alkoholické nápoje, nastartoval a skončil srážkou s dopravní značkou v Mladoboleslavské ulici.  Ani to mu nestačilo, a tak  se pustil do naprosté devastace nabouraného vozu. Zatímco střízlivěl, policisté z místního oodělení všechna oznámení zpracovala a výtržník se během tohoto týdne sešel se sdělením přečinu krádeže a ohrožení pod vlivem návykové látky. Muži hrozí až několikaletý trest odnětím svobody.
 
Zaskočeni policisty
 
RUMBURK - Mysleli si, že to vyjde, leč nevyšlo. Nemile překvapena byla dvojice nenechavců ze Šluknovského výběžku, které oslovilo zaparkované Seat Toledo ve Školní ulici na Rumbursku. Pomocí své zručnosti se dostali až dovnitř vozidla, které se snažili odcizit. Ovšem policie byla rychlejší a oba povedené ptáčky zadržela a převezla z místa činu přímo do policejní cely. Teď se oba zpovídají z přečinu krádeže. Majitelka poškozeného vozidla vyčíslila škodu na osm tisíc korun českých.
 
Místo čokolád cela
 
VARNSDORF – Zřejmě má rád sladké, což ho přivedlo ke krádeži devíti kusů mléčné čokolády, které u něj nalezla ostraha obchodu. Nevítaný zákazník se tak pokoušel obchodníky připravit o částku dvě stě patnácti českých korun, což se neobešlo bez dohry. Z Pražské ulice na Varsndrofsku putoval rovnou do policejní cely, ze které vyšel s vroubkem v podobě sdělení z přečinu krádeže, která mu „obohatí“ jeho rejstřík trestů. Smělému třicátníkovi tak hrozí peněžitý trest a až tříletý pobyt za mřížemi.
 
 
Děčín, 16. listopadu 2012
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 207, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem