Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté objasnili vloupání

TEPLICKO - Chatku vykradl recidivista; Z lesa zmizelo dřevo... 

Chatku vykradl recidivista

     Ze zločinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody byl obviněn 47letý recidivista, který v polovině května vykradl v teplické zahrádkářské kolonii chatku. V minulosti 11krát odsouzený muž je podezřelý, že rozbil okno a vloupal se do chatky, kde odcizil kufr s aku vrtačkou v hodnotě tři tisíce korun. Vzhledem k tomu, že byl také na jaře vyhlášen nouzový stav, hrozí mu v případě uznání viny až osmileté vězení.

Z lesa zmizelo dřevo

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v katastru obce Hrobčice odcizil smrkové dřevo. Z lesa nad Mukovem zmizela nařezaná kulatina a další dřevo, zmizelo přes třicet kubíků v celkové hodnotě přes třicet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže, vzhledem ke spáchání činu v době vyhlášeného nouzového stavu hrozí pachateli až osmiletý trest odnětí svobody.

Krádež v domě

     Až osm let by mohl strávit za mřížemi neznámý zloděj, který na sídlišti v Bílině vnikl do panelového domu, kde se vloupal do několika kovových skříní. Odnesl si dětské jízdní kolo, umělý vánoční stromek, hračky, povlečení a další věci, celková škoda byla vyčíslena na více jak 13 tisíc korun. Policisté případ prověřují jako trestné činy krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

5. listopadu 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem