Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté opět bodovali !

DĚČÍN - Tři pachatelé usvědčeni, dva jsou záhadou  

Došlo i na něj !
 
VARNSDORF –  První den závěrečného měsíce letošního roku se stal pro naše kriminalisty jedním z „významných“ dní. Ústy policejního inspektora směřovala k  uším nezaměstnaného třicátníka z Varnsdorfu obvinění z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, kterých se v uplynulých měsících dopustil. Usilovnou prací místních policistů se podařilo odhalit pachatele několika vloupání. Za oběť mu padla místní restaurace, odkud si s sebou odnesl kromě cigaret a alkohol i elektroniku. To mu ovšem nestačilo, a tak pronikl i do místního kadeřnického salónu, kanceláře soukromé společnosti a soukromého bytu, odkud si odnesl věci za několik desítek tisíc korun. Celková suma způsobené škody přesáhla hranici sto devadesáti tisíc korun. Motivem jeho počínání byl dle jeho slov nedostatek finančních prostředků. V případě odsouzení muži hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.
 
Dvojice k pohledání
 
RUMBURK –Rumburské hvozdy nabízejí mnoho možností. V poslední době bohužel však především ty méně veselé. Od poloviny října až do včerejšího dne  se dvojice výtečníků zaměřila na obohacení nelegální cestou. Činili se až neskutečně, a tak stačili během oněch pětačtyřiceti dní vyloupit několik zaparkovaných vozidel, odcizit několik kusů digitálních kamer, další poškodit a navíc obrat i několik domů o část jejich okapových svodů. Věci prodali a peníze využili ve svůj prospěch,a tak po nich zbyla jen osmnácti tisícová škoda. Rumburským kriminalistů se opět podařilo zabodovat. Díky jejich snaze byli odhaleni další dva pachatele trestných činů krádeží.
 
Topná sezóna vrcholí
 
VELKÝ ŠENOV –V lesích kolem Velkého Šenova řádil v uplynulých třech měsících nezvaný dřevorubec. Vyhlédl si několik statných vzrostlých stromů, pokácel je a většinu si odvezl s sebou. Po sobě zanechal jen pařezy a šest a půl tisícovou škodou.Velkošenovští policisté případ šetří s podezřením na krádež.A svět přišel o další přírodní pračky vzduchu…
 
Odešli bez placení
 
DĚČÍN –Doznáméhoděčínského obchodu s oblečením pro mladé měli ve středu třicátého listopadu 2011 zavítat nevítaní zákazníci. Ti si s sebou dle přítomného personálu měli odnést několikery kalhoty a pár bund k tomu. Všechny okolnosti jsou již v tuto chvíli předmětem policejního šetření, na jehož konci může být obvinění z trestného činu krádeže nebo naopak jen několikatisícová škoda.
 
 
2. prosince 2011, Děčín
 
nprap. Petra Trypesová
prevence kriminality
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 208, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem