Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté zabránili ženě skočit z okna

MOST - Po hodinovém vyjednávání ženě sebevraždu rozmluvili. 

Policisté zabránili ženě skočit z okna

     Policisté z obvodního oddělení Most - Zahradní v noci zasahovali v panelovém domě, ze kterého chtěla skočit mladá žena. Celý případ se odehrál po jedné hodině, kdy se na tísňovou linku obrátili sousedé s oznámením, že v bytě v pátém poschodí dochází pravděpodobně k nějakému napadání. Policisté z obvodního oddělení společně s kolegy z oddělení hlídkové služby byli během několika minut na místě, dveře do označeného bytu jim otevřel mladý muž a už v té chvíli byl zevnitř slyšet hysterický ženský hlas.

     Jakmile 22letá žena uviděla policisty, otevřela okno v ložnici, sedla si na parapet a hrozila, že vyskočí a zabije se, vzhledem k tmě v místnosti a vzdálenosti, v jaké od ní policisté v té chvíli byli, jí v tom nebylo možné zabránit. Zatímco jedna policejní hlídka volala na místo záchranku, hasiče a vyjednavače, policisté z obvodního oddělení se s ženou snažili navázat komunikaci a přesvědčit ji, aby z okna slezla. Situace byla velice vypjatá, protože žena měla vystrčené nohy ven z okna a každý neopatrný pohyb mohl vést k jejímu pádu z pátého poschodí. Více jak hodinu policisté přesvědčovali ženu, u které se střídaly psychické stavy od hysterie po pláč, aby z parapetu opatrně slezla dolů, díky jejich trpělivosti a empatii se jim to nakonec podařilo. Mladou ženu předali do péče lékařů, kteří ji převezli na vyšetření do nemocnice.

     Poté, co byla mimo nebezpečí, policisté zjistili, že mezi druhy došlo k hádce kvůli tomu, že přítel nechal doma samotné jejich malé dítě, když ji šel hledat poté, co se nevracela domů. Celá hádka, při které zřejmě sehrál svou roli i alkohol, kterého měli oba v dechu kolem 1,4 promile, vygradovala až do fyzického napadení ženy a následným vyhrožováním sebevraždou z její strany. Díky rychlému a profesionálnímu zásahu policistů nakonec žena z okna nevyskočila. Okolnostmi hádky, fyzického napadení a skutečností, že v bytě zůstalo bez dozoru malé dítě, se budou policisté ve spolupráci s orgánem sociálně právní ochrany dětí i nadále zabývat.

Policisté zabránili ženě skočit z okna.mp3

 

21. 7. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem