Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policistům ujížděl

LOUNY - Mladík nereagoval na výzvu k zastavení, věděl proč. 

V sobotu, krátce před třetí hodinou ráno, stavěli policisté v obci Panenský Týnec na Lounsku řidiče motorového vozidla zn. Mini One, u kterého chtěli provést běžnou silniční kontrolu. Na výzvu k zastavení však řidič nereagoval a hlídce ujížděl. Vjel do centra uvedené obce, kde zastavil u jednoho rodinného domu a z vozidla utekl. Snažil se schovat na volně přístupném pozemku za domem, ale to již měl policisty v patách. Moc dobře věděl, že silniční kontrola nemůže pro něj  dopadnout dobře, neboť za volant usedl opilý. Policisté mu provedenou dechovou zkouškou naměřili nejprve 2, 36 promile alkoholu v dechu a následně 2, 18 promile. Podezřelého proto zadrželi, umístili do policejní cely a po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Po provedených úkonech jej ze zadržení propustili na svobodu. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu trest odnětí až na jeden rok.

Nafta a benzin v kurzu   

Vysoké ceny benzinu a nafty mají kromě jiného za následek i to, že uvedené pohonné hmoty se snaží mnozí získat nelegální cestou. Někteří z nich se dokonce těmito zlodějnami živí. Tisíce litrů paliva odčerpávají z nádrží zaparkovaných kamionů, stavebních či zemědělských strojů, ale i osobních vozidel a kradené pohonné hmoty následně dál prodávají. Tuto majetkovou trestnou činnost není snadné pro policisty objasnit, neboť většinou chybí z místa činu kamerové záznamy, výpovědi svědků a další indicie, které by pomohly zloděje dopadnout.

Mezi poslední případy, které se v lounském okrese v minulých dnech odehrály a byly nahlášeny policistům, patří i krádež motorové nafty ze zaparkovaného traktoru v areálu jednoho zemědělského družstva na Lounsku. Do palivové nádrže zmíněného zemědělského stroje zn. John Deer vyvrtal dosud nezjištěný pachatel otvor a následně odcizil 110 litrů motorové nafty v hodnotě přesahující 3 tisíce korun. Daleko větší škodu však napáchal poškozením palivové nádrže. Ta byla odhadnuta na 25 000 Kč. Policisté proto ve věci zahájili úkony trestního řízení nejen pro podezření z přečinu krádeže, ale také z přečinu poškození cizí věci a po pachateli pátrají.

Další odcizená nafta byla nahlášena i z obce Hříškov na Lounsku. Ze zaparkovaného nákladního automobilu na volném prostranství u jednoho rodinného domu odcizil dosud nezjištěný pachatel 150 litrů paliva, čímž poškozenému způsobil škodu za bezmála 6 tisíc korun. I tuto událost policisté šetří a ve věci již zahájili úkony trestního řízení.   

Z kravína zmizely jalovice

Dvě jalovice, každou o hmotnosti 100 kg, odcizil dosud nezjištěný pachatel z volně přístupného kravína v jedné obci na Žatecku. Událost se odehrála z pátku na sobotu, způsobená škoda činí 17 000 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 19. srpna 2013

 

 

vytisknout  e-mailem