Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisty neoklamal

LITOMĚŘICE – Pravda vyšla najevo; Spravedlnosti neunikl; Zase dřevo 

Ve středu v odpoledních hodinách byl zadržen 32 letý muž z okresu Litoměřice. Před hlídkou policie začal nejprve utíkat a po dostižení odmítal prokázat svou totožnost. Po předvedení na policejní služebnu se vydával za svého známého, na to však policisté brzy přišli. Následnou kontrolou se ukázalo, proč si muž vymýšlel. Byl na něj vydán příkaz k dodání do výkonu trestu. Nakonec pravda vyšla najevo a policisté muže odvezli do vězeňské cely.
 

Spravedlnosti neunikl
Dalším mužem, který se chtěl vyhnout policejní kontrole, byl 42letý muž ze Štětí. Při řízení motorového vozidla se chtěl vyhnout policistům a tak sjel na lesní cestu, po které ujížděl. Mužům zákona však neunikl a následnou lustrací policisté zjistili, proč chtěl ujet. Má totiž dva platné zákazy řízení motorových vozidel proto byl na místě kontroly zadržen. Policisté na základě zjištěných informací muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 

Zase dřevo
Lovosičtí policisté prověřují krádež stromů v chráněné krajinné oblasti. Neznámý pachatel koncem měsíce května pokácel a odvezl v katastru obce Milešov 38 kusů vzrostlých stromů. Škoda je vyčíslena na víc jak půl milionu korun a je předmětem dalšího šetření. Neznámému pachateli hrozí za trestný čin krádeže trest odnětí svobody od dvou do osmi let, neboť způsobil svým činem značnou škodu.
 

1. 6. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem