Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pomozte dopadnout podvodníka

TEPLICE - Vydával se za policistu; Mlsná zlodějka a další zprávy.  

Pomozte dopadnout podvodníka
     Žádáme veřejnost o pomoc při pátrání po podvodníkovi, který dnes v noci okradl v Bílině seniorku. Po druhé hodině v noci probudilo starší ženu zvonění, proto se oblékla a šla se podívat ke dveřím do vchodu. Zde stál mladší muž vysoký kolem 180 cm, silnější postavy, měl krátké černé vlasy, na sobě červenou zimní bundu a tmavé kalhoty.
     Muž, který se představil jako policista a ženě ukázal blíže nespecifikovaný průkaz, jí sdělil, že její syn měl autonehodu a potřebuje od ní finanční hotovost 500 korun na poplatky v nemocnici. Seniorka podvodníkovi uvěřila a šla s ním k bytu, ze kterého mu přinesla požadovanou hotovost. Muž jí poté navrhl, že počká před domem, aby ji vzal za synem, když žena sešla ven, byl i s penězi pryč. Když následně zavolala synovi, zjistila, že žádnou nehodu neměl a stala se obětí podvodníka.
     Žádáme případné svědky, kteří se 9. ledna mezi druhou a třetí hodinou ranní pohybovali v ulici Alészká a mohli by poskytnout jakékoliv informace k totožnosti pachatele, nebo jeho výskytu, aby se obrátili na bílinské policisty, nebo na bezplatnou linku 158.
      Dále upozorňujeme občany, zvláště pak seniory, aby byli při jednání s cizími lidmi opatrní a vždy si ověřili, zda jsou skutečně těmi, za které se vydávají. Také žádáme případné další poškozené, kteří se stali obětí podvodníka, který se vydával za policistu, aby nás neprodleně kontaktovali. Zároveň upozorňujeme, že policisté nikdy žádné předávání peněz nezprostředkovávají ani k tomu nejsou oprávněni.
Pomozte dopadnout podvodníka.mp3 
 
Mlsná zlodějka
     Opakované krádeže v obchodech mohou stát 32letou ženu z Ústí nad Labem až dva roky svobody. V pondělí v jednom z ústeckých supermarketů odcizila 128 čokoládových tyčinek, které ukryla do své příruční tašky a aniž by zaplatila, prošla pokladní zónou. Hned následující den se vydala krást znovu, tentokrát navštívila prodejnu v Teplicích, kde odcizila 450 balení bonbónů a další sladkosti, které opět nezaplatila. Poslední krádeže se dopustila včera opět v Teplicích, kde v hobby marketu odcizila přes sto baterií. Protože celková škoda, kterou uvedenými krádežemi způsobila, přesáhla pětitisícovou hranici, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a ženě sdělili podezření z přečinu krádeže.
 
Pachatel boural s kradeným autem
     Namrzlá silnice byla zřejmě příčinou havárie osobního vozidla Škoda Fabia, které dnes nad ránem nalezli policisté u přemostění silnice mezi Teplicemi a Bílinou. Provedenou lustrací hlídka zjistila, že o půl sedmé ráno nahlásil vlastník auta jeho odcizení v Ústí nad Labem.
     Zloděj podle všeho nezvládl řízení a s ukradeným autem boural, následně podle psovoda utekl směrem k obci Všechlapy. Přivítáme jakékoliv informace k podezřelé osobě, která se dnešního dne v ranních hodinách pohybovala u přemostění silnice 1/13 mezi obcemi Křemýž a Všechlapy.
     Havarované vozidlo bylo z místa nálezu odtaženo a po provedení všech nezbytných procesních úkonů bude vráceno právoplatnému majiteli. V případě dopadení bude pachatel čelit trestnímu stíhání pro přečin krádeže.
 
Vykradená chata
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v katastru obce Světec vykradl zahradní chatu. Po překonání plotu vnikl na pozemek a následně se vloupal do chatky, ze které si odnesl televizor, vysavač, sadu krbového náčiní, oblečení a další věci v hodnotě téměř 50 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 9. 1. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem