Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poškodil auto a napadl majitelku

CHOMUTOV - Opilá za volantem, Domů odjedou bez kola... 

Poškodil auto a napadl majitelku
27letý Chomutovák poškodil své bývalé přítelkyni vozidlo, které ponechala zaparkované před knihovnou na Palacké ulici v okresním městě. Na zaparkovanou Mazdu vyryl nezjištěným předmětem rýhy na kapotě a předním nárazníku. Když žena požadovala, aby jí vysvětlil své jednání, udeřil jí ještě pěstí do obličeje. Napadená vyhledala ošetření na poliklinice, k pracovní neschopnosti nedošlo. Oprava poškozených částí vozidla bude stát nejméně 6 tisíc korun. Celý incident žena ohlásila na policii, na pachatele čeká obvinění z trestného činu poškození cizí věci.
 
Opilá za volantem
46letá žena z Prahy je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Při projíždění ulicí Kukaňova v Chomutově jí kontrolovala hlídka mužů zákona. Z jednání ženy bylo patrné, že před jízdou požívala alkohol. Tuto skutečnost potvrdila provedená orientační dechová zkouška, přístroj naměřil 2,53 a 2,39 promile alkoholu v dechu. Soud může ženu poslat až na jeden rok do vězení.
 
Domů odjedou bez kola
Na návštěvu do Chomutova přijel manželský pár z České Lípy. Při svých toulkách městem dojeli na kolech i do Kostelní ulice. Chtěli si prohlédnout kostel, proto kolo manželky uzamkli pod schodištěm a vydali se na obhlídku. Když se vrátili zpět, kolo tam již nebylo. Neznámý zloděj způsobil poškozené škodu ve výši 7 tisíc korun. Krádež šetří policie.
 
Vyhrožuje manželce
S odhodem manželky se nemůže smířit 51letý muž ze Šumperka. Jelikož mezi manželi docházelo delší dobu k vzájemným hádkám, odešla žena ze společného bydliště a odstěhovala se ke své dceři na chomutovské sídliště. Ani tady jí manžel nedá pokoj, neustále jí telefonuje a vyhrožuje. Jelikož má partner agresivní povahu, obrátila se žena na policii a podala trestní oznámení. Věc je šetřena jako trestný čin nebezpečné vyhrožování, bude-li muž odsouzen, může strávit až rok ve vězení.
 
Jezdil v kradeném autě
Na konci května letošního roku zmizelo na chomutovském sídlišti osobní vozidlo Hyundai Getz. Majitelka ho ponechala zaparkované v ulici Pod Strážištěm a kdosi ho odcizil. Pátrání po pachateli bylo tentokrát úspěšné. Obvinění z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci si převzal 32letý muž. Při výslechu přiznal, že s autem jezdil po městě a pak ho odstavil na Blatenské ulici. Tam bylo posléze nalezeno a předáno majitelce. Vyšetřování případu nadále pokračuje.
 
Chomutov 24.8.2010 

vytisknout  e-mailem