Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poškodil plot kulturáku

CHOMUTOV - Na benzínku pro cigarety, Prodával drogy.... 

Poškodil plot kulturáku
Podezdívku a oplocení u místního stánku kultury bude muset opravit Městský úřad Klášterec nad Ohří. Poškození má na svědomí 22letý místní obyvatel, který po předchozím požívání alkoholu usedl za volant svého vozidla, vlivem rychlé jízdy nezvládl řízení, vyjel mimo vozovku a narazil do plotu u kulturáku. Mladíkovi vůbec nevadilo, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění, že vozidlo nesplňuje podmínky pro provoz z důvodů propadlé technické prohlídky a že před jízdou požíval alkohol. Po nehodě navíc z místa utekl.Po zadržení byla provedena dechová zkouška, přístroj naměřil 1,90 a 1,51 promile alkoholu v dechu. Celková škoda byla vyčíslena na 62 tisíc korun, na pachatele čeká obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Na benzínku pro cigarety
V obchodní zóně Otvice se kdosi vloupal do benzínové čerpací stanice. Zloděj prohledal kancelář a kuchyňku, z regálu za prodejním pultem odcizil cigarety různých značek za téměř 15 tisíc korun a objekt opustil. Oprava poškozeného zařízení bude majitele stát dalších osm tisíc korun. Policie zahájil vyšetřování trestných činů krádeže a poškození cizí věci, po pachateli bylo vyhlášeno pátrání.
 
Prodával drogy
Obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy si převzal 27letý muž z obce na Chomutovsku. Policisté prokázali, že od listopadu loňského roku prodal nebo daroval dalším lidem, většinou nezletilým, cigaretu nebo sáček se zakázanou látkou marihuanou. Toto jeho jednání bylo prokázáno v nejméně pětadvaceti případech. Po nezbytných úkonech byl muž propuštěn, jeho další vyšetřování probíhá na svobodě. Za uvedený trestný čin hrozí pachateli trest odnětí svobody v rozmezí jeden rok až pět let.
 
Vrácené vozidlo
V polovině měsíce září odcizila dvojice mužů z Karlových varů vozidlo Ford Escort. Majitel s ním zaparkoval na chomutovském sídlišti a odtud zmizelo. Pachatelé s autem odejeli do místa svého trvalého bydliště, tam bylo také auto nalezeno a vráceno zpět majiteli. Muži ve věku 60 a 30 let si obvinění z krádeže již převzali, vyšetřování nadále pokračuje. Pátrání po hledaném vozidle bylo ukončeno.
 
Chomutov 22.9.2010  

vytisknout  e-mailem