Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poškodil výherní automat

TEPLICKO - Sklo rozbil ze vzteku, že nevyhrává; Zajímal ho jen tabák... 

Poškodil výherní automat

     Policisté sdělili podezření z přečinu poškození cizí věci 40letému muži, který rozbil sklo na výherním hracím automatu. Ze vzteku, že nevyhrává, praštil pěstí do skleněné výplně přístroje, která se následkem úderu rozbila, a duchcovskou hernu opustil. Policisté však jeho totožnost zjistili a předvolali si ho k výslechu, kde se k činu přiznal, škoda přesáhla částku pět tisíc korun. Pokud bude muž uznán vinným ze spáchání přečinu, ze kterého je podezřelý, hrozí mu v krajním případě až rok vězení.

 

Zajímal ho jen tabák

     Devět balení tabáku v hodnotě necelých čtyři sta korun odcizil v úterý ráno v teplickém supermarketu 54letý muž, který se zbožím prošel pokladní zónou, aniž by zaplatil. Chytil ho ale pracovník ostrahy, který lapku předal policii a zároveň vyslovil podezření, že mohl něco ukrást i předešlého dne. Při prověřování kamerových záznamů se ukázalo, že měl pravdu, tentýž pachatel v pondělí ráno odcizil v supermarketu tabák za šest set korun. Vzhledem k tomu, že má čistý trestní rejstřík, bylo jeho jednání kvalifikováno jako přestupek proti majetku, který bude projednávat Magistrát města Teplice.

 

Řídil i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 42letý muž z Teplic, který si sedl za volant motorového vozidla, ačkoliv to má zakázané rozhodnutím soudu. Recidivista, který už byl v minulosti 14krát odsouzen jak za majetkovou trestnou činnost, tak i za řízení vozidla, které měl zakázané, si nesmí za volant sednout až do roku 2021, zákaz ale zjevně nerespektuje, což ho může stát v krajním případě až dva roky svobody.

 

Odcizené kolo

     Horské kolo zmizelo z místnosti v sedmém patře panelového domu v Trnovanech. Z prostoru spíže, kam se pachatel vloupal, odcizil kolo v hodnotě 11 tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli i odcizeném bicyklu pátrají.

 

 

1. 2. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem