Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Potřebovala zakrýt manko

MOST - Vymyslela si loupež; Dávky čerpat neměla; Padělal neschopenku + další 

Téměř dva měsíce pracovali policisté na loupežném přepadení herny v Litvínově. Neznámý lupič tam měl vtrhnout ještě před otevřením, obsluze dát dvě facky a s nožem v ruce požadovat vydání peněz. Vystrašená žena mu tedy dala z kasírtašky osm tisíc korun. Pachatel si měl ještě přibrat téměř dvacet lahví alkoholu a nějaký ten karton cigaret. Podezření kriminalistů, že se věci mají jinak, bylo pravdivé. Loupež si žena vymyslela. Potřebovala totiž zakrýt manko. Na krádeži alkoholu a cigaret se měla domluvit se svým známým. Policejní komisař v těchto dnech případ odložil.

Dávky čerpat neměla
Na úkor státu se obohatili manželé z Litvínova. V žádosti o dávky na městském úřadě uvedli nepravdivé údaje, na to konto žena dostávala každý měsíc příspěvky ve výši 13 tisíc korun. Oba tvrdili, že nejsou vlastníkem nebo uživatelem motorového vozidla. Opak však byl pravdou. Rodinný rozpočet se jim díky tomu navýšil o více jak 150 tisíc korun. Mostecký policejní komisař jim v těchto dnech sdělil obvinění ze spáchání přečinu podvodu.
V poslední době si od litvínovských policistů sdělení podezření ze spáchání přečinu podvodu vyslechly další čtyři osoby. Ty také oklamaly úřad a neoprávněně inkasovaly peníze. Zkrácené přípravné řízení bylo policií vedeno proti třem ženám a jednomu muži.

Padělal neschopenku
Ze dvou trestných činů - padělání a pozměňování veřejné listiny a podvodu - si vyslechl obvinění 37letý Mostečan. Důvod byl prostý. Muž si přepsal údaje na neschopence. Zfalšované potvrzení potom použil jako pravé u svého zaměstnavatele. Podle policistů si na základě toho přišel na dávky ve výši 14 tisíc korun. Skutek je nadále v šetření.

Vandal poškodil Forda
Třicetitisícovou škodu způsobil na vozidle značky Ford neznámý vandal. Jeho dílem bylo poškození laku auta v podobě rýhy. Událost, ke které došlo ve Skupově ulici, šetří mostecké obvodní oddělení jako přečin poškození cizí věci. Pachateli hrozí roční pobyt za mřížemi.

Nezvaný host v bytě
Návštěva nezvaného hosta v mosteckém bytě se neobešla bez následků. Ten se do prostor vloupal a bral téměř vše, co mu přišlo pod ruku – televizi, peníze, šperky a osobní věci. Škoda se vyšplhala na 50 tisíc korun. Případ šetří mostečtí policisté jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.

Chtěl se asi pohoupat
Pohoupat se zřejmě chtěl neznámý zloděj. Tak si k tomu pomohl. Na zahrádce v Braňanech odcizil houpací lavičku. K tomu si ještě přibral další věci - sekačku na trávu, filtraci k bazénu a prodlužovací kabel. Poškozený prozatím škodu odhadl na téměř 9 tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají obrničtí policisté.

Ukradený slunečník se našel
Na policii byla oznámena krádež slunečníku. Ten měl díky neznámému pobertovi zmizet od jedné benzinky v Mostě. Policistům bylo také zmíněno, že ukradená věc má údajně již sloužit u stánku s občerstvením v Mostě. To se potvrdilo. Slunečník byl policistům vydán. Ti nyní po pachateli sedmitisícové krádeže pátrají.

Alena Bartošová

Most, 29. července 2010

 

 

 


 

vytisknout  e-mailem