Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Používejte bezpečnostní pásy ve vozidlech!!!

JABLONEC N.N. - Muž by přežil nehodu, kdyby byl připoután bezpečnostními pásy 


V pátek 23.1.2009 v 9,25 hodin uzavřela dopravní nehoda ulici Libereckou v Jablonci n.N. Ve směru od Liberce na centrum města Jablonce n.N. jel s traktorem Same Silver 37-letý muž z Tanvaldu. Při řízení se krátkodobě plně nevěnoval řízení vozidla ( sehnul se pro spadlé desky s dokumenty ), přitom stočil volant vlevo a v protisměru se střetl s protijedoucím vozidlem Ford Fusion, které řídil 68-letý muž z Rychnova u Jablonce n.N. Řidič vozidla Ford ve večerních hodinách zraněním z nehody podlehl.
Traktor nejel rychle a vozidlo Ford Fusion má značně bezpečné deformační zóny. Celá nehoda by neměla pravděpodobně tak smutný konec, kdyby řidič osobního vozu byl za volantem připoután bezpečnostními pásy. Bohužel toto opomněl a při nárazu utrpěl smrtelná zranění po nárazu airbagů vozidla do těla řidiče.
Policie v tuto chvíli nechce žádným způsobem hodnotit vinu či nevinu jednotlivých osob, ale snažíme se o to varovat řidiče, že v dnešní době používat bezpečnostní pásy je nezbytné. Pokud je navíc vozidlo vybaveno airbagy, je to tzv. nutnost.

vytisknout  e-mailem