Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedený kamarád

CHOMUTOV - Podruhé neuspěl, Sportovci bez oblečení .... 

Povedený kamarád
28letý muž z Klášterce nad Ohří vešel s kamarádkou do bytu v Budovatelské ulici. Bez jejího vědomí na místě sebral platební kartu majitele i s PIN kódem. Dále odcizil hotovost ve výši dva tisíce korun, dva mobilní telefony a řetízek a náušnice ze žlutého kovu. Za pomoci nalezeného bezpečnostního kódu pak provedl několik výběrů z účtu poškozeného. Zmizelo celkem 28 900 korun. Celková škoda byla však ještě o 8 tisíc vyšší. Policisté následně zjistili, že muž byl za majetkovou trestnou činnost potrestán Okresním soudem Chomutov již v roce 2008. Obvinění z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku si pachatel již převzal.
 
Podruhé neuspěl
Z krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý 20letý muž z Kadaně. Vnikl na pozemek u rodinného domu v Dvořákově ulici a z otevřené garáže odcizil dámské horské jízdní kolo. Na něm dojel do Chomutovské ulice, kde kolo prodal za pouhé dvě stokoruny.  Majitelka však vyčíslila škodu na 2 tisíce korun. Na stejné místo se muž vrátil druhý den znovu a opět šel pro kolo. Tentokrát měl smůlu. Garáž byla řádně uzamčená, s nepořízenou tedy z místa odešel. Skutek vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Sportovci bez oblečení
Neznámý zloděj vnikl do prostoru šaten jirkovské základní školy. Z věšáků a z laviček odcizil volně odložené součástky oblečení a obuv mužů, kteří na místě trénovali. Aniž by ho někdo spatřil, prostory šatny i s lupem opustil. Škoda dosáhla na částku 24 500 korun. Krádež šetří jirkovští policisté.
 
Pachatel skončil v cele
Policejní komisař obvinil z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody 29letého Chomutováka. V srpnu letošního roku odcizil poškozenému na zahradě klíče a s nimi pak vnikl do bytu v Kyjické ulici. Odnesl si peněženku s hotovostí, kterou našel v obývacím pokoji. Kromě toho vnikl do sklepních prostor domu v Jirkově a na místě sebral kabely a různý stavební materiál. Do třetice se pak vydal na zahrady kolonie Červený Hrádek. Ze dvou altánů poškozených zmizela motorová pila, křovinořez, vrtačka, bourací kladivo a další věci. Svým jednáním způsobil škodu za 22 tisíc korun. Obvinění z uvedených trestných činů si pachatel převzal a následně skončil v policejní cele. Na státní zastupitelství byl podán návrh na jeho vzetí do vazby.  
 
Oknem do bytu
Pootevřené okno v bytě ve zvýšeném přízemí přilákalo pozornost neznámého zloděje. Využil situaci, dostal se do kuchyně a ze stolu odcizil notebook, monitor a příslušenství k počítači. Majitel vyčíslil škodu na 7 tisíc korun. Policisté z Klášterce nad Ohří zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Objasněná krádež prádla
V dubnu letošního roku zmizelo z balkonu panelového domu v Žitné ulici prádlo. Poškozený uvedl, že prádlo na balkon umístil ráno a do odpoledních hodin bylo pryč. Škodu vyčíslil na 3500 korun. Policisté z Klášterce nad Ohří zjistili, že uvedenou krádež má na svědomí teprve 16letý místní mladík. Obvinění z krádeže si převzal, vyšetřování je vedeno na svobodě.
 
2. října 2012 
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem