Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedený soused

TEPLICKO - Nájemnici ze stejného vchodu vykradl sklep; Zneužil cizí kartu a další zprávy. 

Povedený soused

     Souseda, kterého by nechtěl nikdo z nás, měli nájemníci panelového domu v Teplicích. Na policisty z prosetického obvodního oddělení se začátkem srpna obrátila žena, které někdo vykradl sklep. Na základě přijatého oznámení policisté provedli ohledání místa činu a s ohledem na skutečnost, že nebylo zjištěno násilné vniknutí do kóje, zaměřili se na nájemníky vchodu. Z provedeného šetření pak vyplynulo, že kóji vykradl pomocí shodného dozického klíče muž, který v domě bydlel. Šestatřicetiletý muž odcizil ze sklepní kóje sousedky kufr, batoh, zimní obuv a další věci v celkové hodnotě 4 500 korun. U výslechu se k činu přiznal, včera mu policisté sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které by mohl jít v krajním případě až na tři roky do vězení.

 

Zneužil cizí kartu

     Policisté dopadli muže, který koncem února zneužil cizí platební kartu. Sedmadvacetiletý muž našel u bankomatu v centru Teplic platební kartu, kterou tam při výběru peněz zapomněla její majitelka. Místo aby ji odevzdal do banky, kartu si přivlastnil a v témže dni s její pomocí uskutečnil hned sedm nákupů v různých prodejnách. Vybíral si levnější zboží, aby nemusel zadávat PIN, celkem si nakoupil věci za jeden tisíc korun. Při posledním pokusu o zaplacení zboží už mu nebyla transakce povolena, po několikaměsíčním prověřování byl případ uzavřen a muž byl obviněn z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který mu hrozí až dvouleté vězení.

 

Ukradl ložní prádlo

     Z přečinu krádeže je podezřelý teprve 19letý recidivista, který kradl v bílinském supermarketu. Z regálu vzal dvě balení ložního prádla a z prodejny utekl, aniž by za zboží v hodnotě osm set korun zaplatil. Lapka, který je v současné době v „podmínce“ za předchozí majetkovou trestnou činnost byl obviněn z přečinu, za který mu hrozí až tříleté vězení.

 

Další úvěrový podvod

     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí 20letému muži, který si vzal úvěr, který nesplácí. Prostřednictvím prodejce elektro zboží uzavřel se společností poskytující nebankovní půjčky smlouvu o spotřebitelském úvěru na nákup lednice v hodnotě téměř 19 tisíc korun. Při uzavírání smlouvy uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a výši měsíčního příjmu, v době uzavření smlouvy byl totiž veden v evidenci uchazečů o zaměstnání na úřadu práce a pobíral pouze podporu v nezaměstnanosti. V uplynulých dnech byl obviněn z přečinu úvěrového podvodu, na soud bude čekat na svobodě.

 

Ujela od nehody

     Dva roky ve vězení by mohla strávit 42leté žena, která včera dopoledne bourala v Proseticích. Při zajíždění na parkovací místo u obchodu poškodila zaparkované osobní vozidlo, z místa nehody pak ihned ujela. O chvíli později ji ale zastavili policisté z oddělení hlídkové služby, žena jim na výzvu nepředložila žádné doklady. Snažila se policisty obelstít a vydávala se za jinou osobu, zřejmě proto, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Strážce zákona ale neoklamala a byla eskortována na služebnu, kde si vyslechla sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

 

26. 8. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

vytisknout  e-mailem